Faran (och möjligheten) med att analysera

Har ägnat morgonen och förmiddagen åt att plugga queerteori. Börjar nu fundera över vilken "kulturprodukt" jag ska välja som analysobjekt för min text. Diverse Yaoi-serier ligger förstås nära tillhands... ;) Men jag vet bättre än så. Jag har skrivit tillräckligt många film- och litteraturanalyser för att veta att man gör klokast i att INTE välja något man verkligen älskar...för under analysarbetet utvecklas förhållandet till filmen/boken ifråga från kärlek, via hatkärlek till nära nog hat (efter vårens C-uppsats vacklar min inställning till fantastiska Hungerspelen farligt nära avgrunden till hatkänslor).
 
Ingen Yaoi-serie alltså. Dem vill jag fortsätta älska forever and ever. (Detta gäller även Queer as Folk och Fucking Åmål och andra föremål för min odelade beundran.)
 
Men vad ska jag ta istället då? Överväger Tipping the Velvet. Jag har redan ett problematiskt förhållande till den storyn. Så det är inte så mycket som kan "förstöras" genom att analysera den. Det kommer säkert göra ont, eftersom jag associerar den med sådant som gör ont, men just därför kan det säkert vara nyttigt att närstudera den och konfronteras med det där smärtsamma. Lite självterapi sådär (eller självplågeri, hur man nu ser det).
 
 
Ja...Tipping the Velvet får det nog bli.

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback