De senaste dagarnas uttröttande äventyr

Jag har velat blogga vid ett antal tillfällen under de senaste dagarna, men jag har känt mig mer död än levande och helt enkelt inte orkat. Så nu kommer allt på en gång istället.
 
I torsdags fick jag order från chefen att besöka fiendeland (han bad mig hämta några pärmar i Karmanjaka alltså). Läskigt som fan! Tack och lov följde syrran med som moraliskt stöd, och tack och lov stötte jag inte ihop med vare sig Häxan eller Pjuke. Jag ringde på, svamlade fram vem jag var och var jag kom ifrån och varför jag var där, steg in och pratade bokföring med en redovisningskonsult och fick de efterfrågade pärmarna, och sedan gick syrran och jag därifrån. Helskinnade.
 
 
Som befarat beräknat fick jag jobba ända till tio på kvällen i torsdags. Från sju på morgonen till tio på kvällen. Det börjar likna filminspelningsarbetstider det här... Men mötet på kvällen gick bra i alla fall. Bortsett från att det fanns en hund där som jag självklart fick en allergisk reaktion av. Jag satt och kliade mig i ögonen under större delen av det över två timmar långa mötet, men jag kunde inte komma mig för att be kunden ta ut hunden. Chefen ledde samtalet kring ekonomin och bollade över till mig emellanåt. Det var skönt att känna att det inte var jag som hade huvudansvaret - det var tillräckligt nervöst bara att behöva prata någon gång då och då. Men det var snälla människor vi hade att göra med och jag kände att jag hade ganska bra koll på läget och kunde svara på deras frågor. Så det kändes bra. Men fan vad trött jag blev!! När chefen äntligen släppte av mig utanför mitt hus vid tiotiden på kvällen var jag typ nära döden. Jag stapplade in och kraschlandade på sängen. Hade tänkt blogga, men det orkade jag bara inte.
 
Och medan jag varit borta och arbetat ihjäl mig hade jag tydligen fått ett brev. Från Arbetsförnedringen.
 
 
Ursäkta...vadå "fått arbete från och med 2013-03-12"?! Jag blev faktiskt tillsvidareanställd redan 2012-11-01. Jag antar att det de egentligen menar är att min period med nystartsjobb nu är över och att jag därför slipper ha med Arbetsförnedringen att göra hädanefter. Vilket känns jävligt skönt.
 
Igår blev det sovmorgon. Jag var inte på jobbet förrän kvart i nio! Men jag kände mig ändå som en zombie större delen av dagen. Inte världens bästa förutsättningar för att tillbringa kvällen med att skriva färdigt en roman som jag måste lämna in på skrivarkursen senast vid midnatt. Men jag hade min egen personliga hejarklack med mig via mobilen, i form av syrran och Fobisk. Och några minuter i tolv hade jag faktiskt lyckats plita ihop en halvdan text. Jag var absolut inte nöjd, men det fick duga så länge. Jag får vidareutveckla romanen, speciellt slutet, vid något annat tillfälle. Det viktiga nu var att jag fick in texten i tid. För annars tror jag inte att man kan bli mer än godkänd. Och jag strävar ju som bekant alltid mot toppen när det gäller studieresultat.
 
 
Och nu är det bara två dagar kvar tills jag ska till Stockholm. Jag lånade med mig både resväska och kurslitteratur hem från jobbet igår. Och Körsbärsdalens övriga invånare önskade mig lycka till innan jag gick för dagen. Om två dygn är jag redan framme vid kurslokalen (om jag inte går vilse). Jag känner mig både förväntansfull och skräckslagen på en och samma gång. Men jag överlevde ju förra gången, och hade till och med roligt, så det ska väl kunna gå bra den här gången också. Hoppas jag.
 
Nu ska jag nog gå och lägga mig en stund till. Jag är så himla trött.

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback