Åren går och tillvaron förändras

Jag började blogga i mars 2010. Jag var djupt olycklig men försökte hålla skenet uppe inför omvärlden. Någonstans inom mig visste jag att jag borde lämna både L och Skåne och flytta de 40 milen tillbaka hem till de människor som faktiskt älskade mig och fick mig att må bra. Men det tog emot att erkänna att jag hade misslyckats, så jag fortsatte min gråta-varje-dag-tillvaro. Och för att stå ut skapade jag en ångestventil i form av den här bloggen.
 
I mars 2011 kretsade mitt liv kring oro inför framtiden. Jag sökte ytterst motvilligt och fylld av ångest ett och annat jobb, men det var aldrig någon som ville ha mig. Jag var för blyg, sa de allesammans.
 
Förra året vid den här tiden var jag praktikant i Körsbärsdalen. Jag våndades över huruvida jag skulle få stanna där och bli anställd efter praktiktidens slut...en stor del av mina tankar och min energi åts upp av denna oro - och av oro inför operationen jag skulle genomgå.
 
Idag fyller bloggen 3 år. Och jag kan inte säga att jag oroar mig speciellt mycket, åtminstone inte just nu. Jag trivs med tillvaron - även om den är vansinnigt stressig ibland.
 
Tänk vad mycket som kan händå på tre år...det är egentligen ganska fantastiskt. Hur kommer mitt liv att se ut om ytterligare tre år? Jag har ingen aning. Det kan man inte ha. Men jag har liksom en tendens att tro att "såsom jag har det nu kommer jag alltid att ha det". Det är väl någon slags skyddsmekanism, antar jag. För även om man inte har det så himla bra, är det ändå tryggt med det som är känt och välbekant. Det är väl därför människor ofta stannar i en tillvaro som är destruktiv, hellre än att kasta sig ut i det okända. Man vet vad man har men inte vad man får liksom.
 
Hm...det var inte meningen att bli sådär djup. Det bara blev så. Som så mycket annat.
 
Nu återgår vi till firandet av bloggens 3-årsdag. Syrran kommer hit sedan. Och ikväll blir det kalas på allvar - när YOHIO vinner Melodifestivalen. :D
 

Kommentarer
Lillasyster

Älsklingssyster, jag kommer och kraaaaaamaaaaas! <3

Svar: Kraaaaaam! <3
The Worrying Kind

2013-03-09 @ 13:09:43

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback