En hundraåring och två oregelbundna verb

Jag gick på bio med familjen igår kväll. Vi såg Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Jag hade inte läst boken så jag visste inte vad jag skulle förvänta mig, men den visade sig vara jätterolig - jag satt och skrattade nästan hela tiden. Annars brukar jag vara ganska skeptisk mot sådana där, ni vet, Svenska Komedier Som Har Premiär Runt Jul. De brukar vara rätt kassa. Men den här var ett undantag.
 
 
Nu under förmiddagen har jag pluggat japanska. Och vet ni vad - jag upptäckte att det bara finns TVÅ oregelbundna verb i japanskan, する och くる. Efter åratals tragglande av engelskans och franskans oregelbundna verb i skolan känns det som rena himmelriket. Bara TVÅ oregelbundna verb att hålla reda på...jag kan knappt tro att det är sant.
 
Funderar på att göra ett nytt försök med mellandagsrean senare idag...fast vid närmare eftertanke stannar jag nog hellre hemma och ägnar mig åt romanskrivande eller något annat rofyllt.

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback