En homosexuell vegetarian tänker till kring Icas senaste reklamfilm

Eftersom jag inte tittar på teve kände jag inte till Icas senaste reklamfilm, där Sebastian "kommer ut" som vegetarian. Jag såg den för första gången på Djurens Rätts blogg för en liten stund sedan. Reaktionerna verkar vara väldigt blandade hos dem som sett den. Att den anspelar på homosexualitet är ganska så väldigt uppenbart - men är det roligt eller för jävligt? :question: Jag fick tänka efter en stund för att sortera mina känslor och tankar kring detta.
 
Och jag kom fram till att jag tycker det är bra. Upplägget i reklamfilmen är BRA. :thumbup: Det påminner mig förresten om ett avsnitt av Queer as Folk som jag såg för inte så länge sedan, där Michaels och Bens fosterson Hunter kommer ut som straight...
 
 
Verkar det sjukt? Javisst. Men genom att byta perspektiv, att sätta in en företeelse i en helt annan kontext, åskådliggörs strukturer och normer som man kanske inte tänker på i vanliga fall. För detta är de reaktioner som många homosexuella faktiskt möter. Och det ÄR jävligt sjukt.
 
Så TACK, Ica och Queer as Folk, för att ni synliggör destruktiva normer! :)

Kommentarer
Lillasyster

Fantastiskt! :)

2012-09-15 @ 23:11:17

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback