Äcklig vs. Duktig

Jag är klädd i pyjamas, jag stinker svett och mitt hår står åt alla håll. Det är alltså tillståndet jag befinner mig i när det ringer på dörren. :S Jag tänker först att det kanske är syrran, men så kollar jag på klockan och drar slutsatsen att det inte är det. ;) Jag tassar fram och spanar i tittögat - och ser en fullkomligt främmande tjej. Jag står en stund och tittar på henne, väntar på att hon ska gå därifrån. Men det gör hon inte. Hon ringer på en gång till. Och då känner jag mig faktiskt manad att öppna. För man ringer väl inte på hos en främling strax efter åtta på söndagmorgonen om det inte är något viktigt? :question: Och det är viktigt, hon glömde sina nycklar i tvättstugan igår kväll och nu är de borta. Jag lugnar henne med att jag hängt upp dem på anslagstavlan, och så följer jag med henne ner för att visa. Och hon tar lättad emot dem och skyndar därifrån. Och jag återvänder hem till lägenheten, sliten mellan skamkänslorna över mitt ofräscha yttre och den glädjesprittande stoltheten över att ha kunnat (och vågat) hjälpa en annan människa.

Kommentarer
Lillasyster

Gums, ringer man på hos nån så tidigt en helgmorgon så får man väl räkna med att personen kanske kommer direkt från sängen, så det är inte befogat att tänka nåt om det då. Tycker du var jätteduktig som vågade, du gjorde säkert hennes dag :)

2012-08-19 @ 11:04:08
elin

de e en av de saker jag tkr e riktigt härligt, hur rädd jag än är så brukar de vara lättare när man gör det för att hjälpa någon, plus att känslan man får när man har lyckats hjälpa någon är rätt härlig :)

Svar: Ja, man blir verkligen stärkt av att känna att man faktiskt kunnat göra en insats för en annan människa...det behöver inte vara något stort, bara känslan av att hjälpa till och på något sätt göra skillnad...göra någon glad. Det är en win-win situation. :)
The Worrying Kind

2012-08-19 @ 15:03:00
URL: http://www.outofmyhands.blogg.se

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback