Jag har fastnat på kroken

Jag. Hatar. Arbetsförmedlingen.

Meningslösa Mötet var lika meningslöst som jag trodde att det skulle vara. Jag satt och lyssnade på två tjejer som rabblade information om gymnasiebetygskompletterande folkhögskoleutbildningar och arbetsmarknadsrelaterade svetsarutbildningar och jag undrade hela tiden vad fan jag gjorde där.

I slutet av mötet skulle man fylla i en lapp och lämna in. Jag gick fram till tjejen som såg snällast ut och förklarade min situation; att jag studerar, har en funktionsnedsättning, behöver hjälp med att skaffa ett arbete och så vidare. Vid ordet "studerar" högg tjejen direkt, hon förvandlades från lamm till varg på en nanosekund. Och sen möttes jag av en lång svada av typen Du-ska-inte-vara-med-i-Jobbgarantin-om-du-studerar-du-ska-inte-ens-vara-inskriven-på-Arbetsförmedlingen-för-du-har-ju-redan-en-sysselsättning.

Och min förklaring, att jag studerar för att ha en inkomst I VÄNTAN PÅ att jag ska få ett jobb men att jag på grund av min funktionsnedsättning inte klarar av att skaffa jobb på egen hand och därför behöver Arbetsförmedlingens HJÄLP med det...den möttes bara av samma Men-du-HAR-ju-redan-en-sysselsättning-ramsa.

Vargen antecknade för brinnande livet medan hon mässade sin oflexibla ramsa, och de anteckningarna skulle hon minsann lämna till min handläggare, för såhär kan det inte vara, du ska inte vara inskriven här, bla bla bla...

Inte nog med att jag inte får någon HJÄLP från Arbetsförmedlingen. Nu verkar det som om jag inte ens får vara INSKRIVEN längre! :( Vad fan ska jag göra?!? Sluta plugga och börja leva på socialbidrag (eller försörjningsstöd, som det så fint heter numera) istället? :question: Eller får jag inte göra det heller? Jag kan garantera, att om jag gick över till soc skulle Arbetsförmedlingen säga något i stil med Näää-du-ska-inte-vara-inskriven-här-du-är-ju-redan-involverad-med-socialen.


Kommentarer
Lillasyster

Jag har också lyssnat på den låten idag!Vill du så följer jag gärna med till arbetsförmedlingen, så kan du peka ut vargen och så går jag fram till henne och säger I'M GONNA FUCK YOU 'TIL YOU STAY FUCKED, YOUR FUCKING SLUT! (det verkade som en bra idé då...) :P

2011-09-26 @ 17:57:33
The Worrying Kind

Lillasyster: Pepplåtarnas pepplåt, eller hur?! :thumbup: Men nja...vet inte om det är en så bra idé, det där...du kommer säkert åka dit för förolämpning (BrB 5:3) eller någon annan form av ärekränkning. Så det är nog säkrast att du stannar hemma. :P

2011-09-26 @ 18:30:54
URL: http://theworryingkind.webblogg.se/
Anonym

Jag totalretar mig på systemet som just arbetsförmedligen sätter igång. Det är totalt värdelöst, för hur ska man överleva rent ekonomiskt, jag förstår inte alls hur de har räknat.

2011-09-26 @ 21:00:03

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback