9 dagar utan medicin försmäktar jag i denna stad

Fan, vad jag hatar byråkrati, system, regler och fan och hans moster. Jag var på apoteket nyss, men de vägrade ge mig mer medicin för i datorn stod det att min medicin kommer att räcka till den 18 maj. Men guess what - den tog slut IDAG!!!

Enligt apoteket ska jag bara ta 100 mg, men via telefon har jag och läkaren kommit överens om att jag ska ta 150 mg - och då räcker inte medicinen lika länge. Det är enkla fakta, jävla idioter!

"Du får ringa till din läkare och be dem ändra i receptet." Jaha? Jag klampade hem, ilsken och ångestfylld. Jag övervägde alternativen - gå från 150 mg till 0 mg från en dag till en annan och må skit i en och en halv vecka, eller ringa till läkaren och må skit i några minuter och sen må bra.

För en gångs skull resonerade jag logiskt, och ringde till läkaren så fort jag kom hem. Men jag kom inte fram till läkaren, jag kom till Landstingets växel. Och då tänkte jag slänga på meddetsamma. Men det gjorde jag inte, jag presenterade mig och bad att få prata med min läkare. (Värt en applåd?)

Men fick jag prata med läkaren? Självklart inte. Jag fick vänta en stund, sen kopplades jag till någon automatisk röst som meddelade att "personen ni söker är inte anträffbar, återkommer tretton noll noll" och sen kopplades jag vidare till psyks växel och möttes även där av en automatisk röst, som meddelade psyks telefontider (och det var inte under den tiden jag ringde). Klick.

Så nu sitter jag här utan medicin och våndas över att behöva ringa EN GÅNG TILL senare idag.

Kommentarer
Fobisk

Måste säga att det är riktigt dåligt att läkaren har missat att ändra i receptet. Eftersom jag antar att det är antidepressivt borde det inte vara några problem att få ut mer. När jag hämtade ut medicinen en dag sa killen där att jag kunde bunkra upp för månader om jag ville. Värre med sömntabletter och annat som är beroendeframkallande.Lycka till med samtalet i eftermiddag - kommer kännas bra efteråt!

2011-05-09 @ 11:10:01
URL: http://fobisk.blogspot.com/
The Worrying Kind

Fobisk: Ja, det är antidepressiva. Jag förstår om jag inte skulle ha fått ut Imovane i förtid, men vanliga Sertralin liksom! Vad är problemet?! Det stod med röda bokstäver på skärmen att jag inte fick hämta ut mer förrän tidigast den 18 maj... Skulle jag kunna gå till ett annat apotek? Jag menar, de kanske är snällare där? (Och ja, jag erkänner, jag söker desperat efter ett kryphål för att slippa ringa en gång till idag!)

2011-05-09 @ 11:25:30
URL: http://theworryingkind.webblogg.se/
Fobisk

Blir så ledsen när jag hör sådant. Det borde inte vara några problem alls. Jag fick hämta ut all Sertralin som var utskrivet om jag ville. Får jag nummer och namn kan jag ringa både läkaren och sen apoteket för att skrika lite på dem. Det är ju väldigt viktigt att du får ut din medicin. Dessutom borde de vid apoteket se i datorn att det kan vara jobbigt för dig bara att ta dig dit, och faktiskt ta hänsyn till det. Tror de att någon med social fobi går dit när man inte tvunget måste? Skulle inte tro det!

2011-05-09 @ 11:55:22
URL: http://fobisk.blogspot.com/

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback