Medicinkrångel

Jag hade en fråga till psykvården, nämligen hur jag ska lösa det här med att jag kommer kallas till läkare för förnyelse av recept "inom 3 månader" medan min medicin endast räcker i 59 dagar till (jag har räknat tabletterna). Jag mejlade till terapeuten på studenthälsan, men hon kunde inte svara på det utan hänvisade mig till vuxenpsyk. Men de har tydligen ingen mejladress, och jag känner verkligen inte för att ringa idag, speciellt inte till cirkusen som ska föreställa psykvård. Så jag gick in på Mina Vårdkontakter och klickade på "förnya recept" och bifogade ett meddelande där jag förklarade situationen. Jag vet att man inte får förnya recept via nätet utan att först ha träffat någon läkare på den aktuella mottagningen, och nu kommer jag förmodligen bli uppringd av någon irriterad människa som undrar vem fan jag är och varför jag inte ringer och framför mitt ärende. Men det får jag ta, helt enkelt. Det känns lättare att göra såhär, än att ringa och bli runtkopplad till en massa människor som bara kopplar mig vidare tills någon tröttnar och helt enkelt kopplar bort mig. Nu får de ringa till mig istället.


Kommentarer
Lillasyster

Det är ju fel på hela systemet. Så där ska de inte hantera människor som behöver hjälp och stöd. Kram <3

2010-12-07 @ 13:59:49
Maria

Förhoppningsvis innebär "inom 3 månader" den här gången inom 2 månader eller, ännu bättre, 1 månad. Nästa vecka är ju faktiskt också "inom 3 månader". Fast jag kanske är överdrivet äckligt optimistisk nu?

KRAM

2010-12-07 @ 20:35:09

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback