Ballonger 🎈


NĂ€r jag var pĂ„ vĂ€g hem frĂ„n teatern sent igĂ„r kvĂ€ll fick jag syn pĂ„ nĂ„got som fick mig att övervĂ€ga att ta en annan, lĂ€ngre vĂ€g hem (trots att jag var skittrött och ville gĂ„ kortaste vĂ€gen hem). Det var sent, det var mörkt, och pĂ„ en lite avsides plats dĂ€r det aldrig brukar stĂ„ nĂ„gra bilar parkerade stod nu tre BMW-bilar. En av dem spelade hög musik och runt den stod ett gĂ€ng killar i 20-Ă„rsĂ„ldern och sĂ„g allmĂ€nt gangsteraktiga ut. đŸ˜±

Jag hade kanske vĂ€nt om och gĂ„tt en annan vĂ€g hem, om det inte hade dykt upp ett tjejgĂ€ng som skulle Ă„t samma hĂ„ll som jag. Jag slöt upp bakom dem, i nĂ„gon slags (falsk?) trygghet i att inte vara ensam. NĂ€r vi nĂ€rmade oss killarna hann jag tĂ€nka ganska mĂ„nga lĂ€skiga tankar om vad de hade för sig dĂ€r och vad de skulle sĂ€ga eller göra nĂ€r vi passerade.

Men sĂ„ kom vi fram till dem. Och vad visade det sig att dessa "farliga" killar höll pĂ„ med? De stod och blĂ„ste upp ballonger. 🎈 BALLONGER?!? đŸ˜ČđŸ˜ČđŸ˜Č Det var definitivt inte en av de aktiviteter jag förestĂ€llt mig. Och hur reagerade de pĂ„ vĂ„r nĂ€rvaro? De ropade glatt om att det var fest. Och fortsatte blĂ„sa upp ballonger.

Jag började nÀstan skratta. Och jag kÀnde inte lÀngre nÄgot behov av tjejgÀngets "beskydd", sÄ jag skuttade om dem och gick resten av vÀgen hem sjÀlv, djupt konfunderad över vad jag just upplevt.

Syrran brukar hĂ€vda att jag behöver bli mer riskmedveten och uppmĂ€rksam pĂ„ min omgivning nĂ€r jag rör mig ute pĂ„ stan. Det kan för all del vara sant, jag vet ju att jag i allmĂ€nhet stĂ€nger in mig i min egen lilla bubbla och stĂ€nger ute omvĂ€rlden. Men efter igĂ„r kvĂ€ll kĂ€nns det snarare som att jag behöver tagga ner. Eller jag vet inte. Var detta bara undantaget som bekrĂ€ftar regeln, eller behöver jag jobba med mina fördomar? đŸ€·â€â™€ïž

Kommentarer

TĂ€nker du skriva en kommentar?

Vad gullig du Àr! Jag blir jÀtteglad nÀr jag fÄr trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. OlÀmpliga kommentarer, sÄsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.



Namn:
Kom ihÄg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback