Telefonsamtal med psykiatriker


Sedan i fredags har någon med ett hemligt telefonnummer försökt få tag på mig. Men eftersom jag har autoblockering av hemliga nummer (en mycket social fobi-vänlig funktion!) så har jag inte märkt av det annat än när jag kollat samtalshistoriken, där ju även blockerade samtal framgår. Idag gav personen slutligen upp uppringningsförsöken och skickade istället ett SMS till mig (från ett fullt synligt mobilnummer som jag genast lade in i min telefonbok) där hon presenterade sig och förklarade sitt ärende och bad mig ringa upp henne.

Och det visade sig vara en psykiatriker från mottagningen i Linköping som ville erbjuda mig en tid för att diskutera min medicinering (personen som försökte ringa igår ringde tydligen på uppdrag av henne). Jag ringde henne nästan genast när jag vaknade upp ur min febersömn framåt lunch och fick syn på meddelandet. Det var en lite äldre kvinna som lät moderlig och omvårdande och jag fick såklart genast sympati och förtroende för henne. Hon verkade tycka att det var självklart att psykiatrin ska ta över ansvaret för min psykofarmaka från vårdcentralen, och det var så himla skönt att höra eftersom jag ju historiskt har bollats fram och tillbaka mellan vårdcentralen (som ansett mig för svårbehandlad för dem) och psykiatrin (som inte ansett mig ha tillräckligt svåra problem för att behandlas hos dem). Och nu har jag alltså fått en tid hos denna psykiatriker om två veckor, för att diskutera mer specifik medicinering mot social fobi. Min psykofarmaka består ju i dagsläget av Sertralin, Theralen och Imovane, men finns det något som istället för eller i kombination med dessa piller skulle kunna stabilisera mitt mående och dämpa min ångest så är jag mer än öppen för förslag.

Imorgon tänker jag förresten gå och jobba. Jag är verkligen inte frisk än, men jag känner mig lite piggare, har inte lika ont i halsen längre och blir rastlös av att bara ligga i sängen hela dagen (även om det för all del är trevligt att sträckläsa Maria Lang-böcker). Dessutom har syrran och mamma och jag planerat att gå på bio imorgon kväll, och jag vill helst inte ställa in men jag skulle känna mig sjukt omoralisk om jag var sjukledig från jobbet på dagen för att sedan gå ut och roa mig på kvällen. Alltså går jag och jobbar imorgon. Och jag kanske till och med dristar mig till att ta en sådan där otäck stark ingefärsshot som flera av mina kollegor börjat konsumera på fikarasterna i syfte att hålla förkylningar och dylikt borta men som jag hittills bara testat en ytterst liten klunk av och blivit avskräckt... Det händer ganska mycket den närmaste tiden och det är viktigt att jag kommer upp på banan igen så snart som möjligt.

Kommentarer
Anonym

Har du känt någon effekt av Sertralin mot social fobi?

Svar: Svårt att säga eftersom jag tagit dem ända sedan jag var 18 (jag är 31 nu), jag vet ju inte hur jag skulle ha utvecklats socialt utan dem. Men mot nedstämdhet hjälper de absolut, och det hänger ju liksom ihop.
The Worrying Kind

2019-09-27 @ 02:30:25

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback