Asexual Awareness Week

Idag börjar Asexual Awareness Week 2018. Ett mycket bra initiativ som jag hoppas ska bidra till ökad kunskap om och förståelse för asexualitet. 
 
Det är först nu i vuxen ålder som jag börjat identifiera mig som asexuell och jag önskar att jag hade känt till fenomenet mycket tidigare. Innan visste jag inte att en kunde skilja mellan sexuell och romantisk läggning, jag trodde att sex var en "obligatorisk" del av ett förhållande och något som en förväntades vilja ha med den/de en var intresserad av. Men nu känner jag mig helt till freds med min identitet som asexuell och homoromantisk. 
 
Asexualitet börjar få mer och mer uppmärksamhet i Pride-sammanhang (även om det fortfarande utgör en absolut minoritet). Själv har jag dock alltid känt mig hemma inom Pride, förmodligen eftersom jag är just homoromantisk och liksom "smälter in" där. Jag hoppas att den här veckan som börjar idag ska bidra till att medvetenheten sprider sig även utanför queera sammanhang. 
 
 
 

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback