Varför är människor så jävla dumma i huvudet?!

Imorse vaknade jag tidigt och var redo att gå hemifrån redan kvart över sex. Men det gick inte att låsa ytterdörren. Varken från insidan eller utsidan. Provade att sparka, som väktaren sa åt oss i lördags, men det fungerade inte imorse.

Ringde jouren och förklarade situationen (inklusive väktarbesöket i lördags) och krävde att de skulle skicka en LÅSSMED nu meddetsamma. Någon halvtimme senare kom...en ny väktare. 😫 Och han hade sönder mammas extranyckel. Och konstaterade att det behövde komma en låssmed (no shit, Sherlock).

Efter ytterligare väntan ringde en gubbe från låssmeden och hade fått allting totalt om bakfoten. Han trodde att jag var utelåst och fattade heller inte att jag ringt via hyresvärdens jour utan enligt honom var jag en privatperson som skulle behöva stå för kostnaden själv. Så jag blev tvungen att få tag i en av våra kontakter hos hyresvärden och be henne ringa direkt till den där gubben och förklara situationen hon också.

Då gick budskapet visst äntligen (nästan) fram och typ två timmar (och ytterligare några samtal) efter att jag börjat jaga hjälp kom äntligen en riktig låssmed. Och han konstaterade att dörren var felmonterad, och han hade med sig grejer för att fixa till det. Och vi fick nya nycklar.

So far, so good. Men när jag var framme på jobbet (tio över nio istället för tjugo i sju som jag tänkt) hade jag ett missat samtal och ett SMS från låssmeden. De nya nycklarna innehöll visst inte den elektronik som är nödvändig för att vi ska kunna öppna port och postbox. Och när jag påpekade att det ju var det som gått sönder på nycklarna - att taggen lossnat och att jag både berättat detta och mejlat bild till hyresvärden - och antagit att det var det de skulle fixa så hade de visst inte alls uppfattat det så.

Låssmeden kommer komma igen imorgon och installera taggar i nycklarna. Och så länge får vi låna hyresvärdens extranyckel, som syrran var och hämtade under eftermiddagen. Och har taggarna blivit skadade kommer vi bli tvungna ersätta(!) det.

Behöver jag tillägga att jag har gråtit massor idag? Jag orkar inte med sådant här skit. Att det överhuvudtaget uppstår den här typen av problem borde inte kunna hända. Och när det ändå händer borde det bara vara att ringa ETT samtal och så kommer någon och löser det. Det är helt sjukt att en ska behöva ringa och jaga massor av olika människor och argumentera och verkligen KRIGA för att få hjälp - och så blir det inte bra i alla fall. Varför är människor så jävla dumma i huvudet?!
Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback