Besök av väktare

Idag har vi haft besök av en väktare här hemma. Inte så dramatiskt som det låter dock.

Ända sedan vi fick de nya elektroniska låsen har vi haft problem med dem, och det har blivit ännu värre sedan den nya säkerhetsdörren installerades i våras. Numera är det lite som att vinna på lotteri om dörren faktiskt går att låsa / låsa upp relativt friktionsfritt. I förmiddags gick det inte alls, så då tog syrran tag i saken på allvar och ringde X antal nummer hos hyresvärden - journumret låg nere, ingen jobbade helg, och på det nummer man hänvisade till hade de ingen aning om att de hade ansvar för vår fastighet... Syrran fick tag i vår vanliga kontakt hos hyresvärden, som hade semester och befann sig ute på landet. Hon suckade över de "jävla sommarvikarierna" och gick all in för att hjälpa oss. Efter att ha bollats fram och tillbaka mellan henne och nämnda jävla sommarvikarier (som var både ohjälpsamma, byråkratiska och allmänt dumma i huvudet och fick mig att börja gråta) återkopplade hon till slut till oss att vi skulle få hjälp. Vi förväntade oss en låssmed och blev mycket förvånade när det dök upp en väktare. Men han var väldigt snäll och hjälpsam och konstaterade att det inte var något fel på själva låset men att dörren var lite felmonterad vilket orsakade problemen. Jag kan knappt i ord uttrycka vilken lättnad det var att få höra någon utomstående bekräfta att det faktiskt ÄR något fel på dörren/låset och att det inte är oss det är fel på. För varje gång vi felanmält eller klagat över låskrångel har vi mer eller mindre blivit idiotförklarade och det har antytts att vi säkert har "fel teknik" när vi vrider om nyckeln och kanske borde be någon av grannarna visa oss hur vi ska göra...som att vi inte skulle vara kapabla att öppna en jävla dörr?! Men nu kommer alltså denna vänliga själ och bekräftar det vi sagt hela tiden.

Jag är oerhört tacksam mot denna väktare, som hela tiden bemötte oss vänligt och respektfullt och hjälpte oss att lösa problemet både på kort sikt (att sparka på dörren samtidigt som en vrider om nyckeln - jag skrattade när han sa det, men det fungerar faktiskt) och på lång sikt (han skulle rapportera in felet och se till att det kommer en låssmed till oss).

Jag är även tacksam mot vår kontakt hos hyresvärden, som offrade flera timmar av sin semester åt att se till att vi fick hjälp. Hon ringde tydligen och läxade upp sommarvikarierna och hon ringde och återkopplade till oss flera gånger för att vi skulle få veta hur det gick och vad som var på gång. 

Men mest tacksam är jag mot syrran. Jag hade aldrig klarat av att ringa alla dessa människor och förklara och argumentera och skälla när så behövdes. Men min supersyster klarar allt. ❤
Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback