Föreläsning om social fobi

Igår var syrran och jag i Linköping och gick på en föreläsning med Eric Bergström från Ångestskolan. En föreläsning om social fobi! Jag blev så lycklig när jag fick veta att den skulle hållas, jag har aldrig tidigare hört talas om att någon med egna erfarenheter av social fobi håller föreläsningar i ämnet. Jag skulle gärna göra det själv - om jag bara vågade och klarade av det...vilket jag inte gör. Så jag håller mig till bloggandet. 
 
Det var en jättebra föreläsning med mycket igenkänning. Jag rekommenderar den varmt för alla som själva har social fobi, känner någon som har det eller bara är allmänt intresserade av ämnet. Syrran och jag satt bredvid en kvinna som berättade för oss att hon var där för att hon har en dotter med social fobi och hon vill lära sig förstå henne och vad hon går igenom bättre. Det gjorde mig alldeles rörd. Vi fick en fin kontakt under eftermiddagens gång, och när hon skulle gå kramade hon min arm och viskade till mig: "Ta hand om dig nu. Du är bäst!". Då blev jag ännu mer rörd. 
 
Syrran tyckte att vi skulle gå fram och säga några uppskattande ord till Eric efter föreläsningen. Det tyckte inte mitt Ångestmonster, men det gjorde vi i alla fall. Och det kändes bra. Det var dock mest syrran som pratade, jag visste inte vad jag skulle säga. 
 
Något jag verkligen tar med mig från föreläsningen är svaret på frågan om en kan bli frisk från social fobi. Att det inte handlar om att sluta vara rädd utan om att leva ett tillfredsställande liv och göra de saker en vill göra även om en är rädd. Och det kändes skönt att höra, för jag tycker att jag gör det. Visst låter jag ofta rädslan styra och avstår från en del saker jag vill göra, men inte alls i samma omfattning som förr. När jag tänker på hur mycket saker jag fortfarande inte klarar av trots all KBT och alla mediciner blir jag rätt deppig, det känns som att jag står och stampar på samma fläck och aldrig kommer framåt, men om jag sänker ribban och slutar tänka att målet är att bli "normal" eller "som alla andra" blir det betydligt lättare att se och glädjas över de framsteg jag gjort. Jag tycker faktiskt att jag har ett rätt bra liv. ♥️ 
 

Kommentarer
Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Kul med en bra föreläsning och modigt av dig att gå fram till föreläsaren efteråt! Bra jobbat :)

Svar: Tack! 😊
The Worrying Kind

2018-02-18 @ 18:26:36
URL: http://blogg.anniesfotografier.se

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback