Mitt oväntade sportintresse

Hör och häpna - jag har faktiskt kollat på Vasaloppet idag. Helt frivilligt! Jag som hatar sport i allmänhet och Vasaloppet i synnerhet (jag förknippar det med magsjuka). Men jag sov över hemma hos mamma och hennes man inatt (vi kollade på Melodifestivalen tillsammans igår kväll), och imorse ville de kolla på starten av Vasaloppet så då kollade jag också. Och det var riktigt spännande! Så när jag tagit bussen in till stan och kommit hem så satte jag igång teven och fortsatte kolla. Sedan blev jag sittande till långt efter att de första åkarna spurtat i mål och blivit intervjuade. Vi snackar flera timmars sporttittande här! 
 
Sedan kunde jag förstås inte låta bli att störa mig på vissa saker. Som att kommentatorerna flera gånger pratade om att de manliga åkarna som hamnade efter de bästa kvinnliga åkarna "fick tjejdäng". Som om det vore världens mest förödmjukande nederlag för en man att prestera sämre än en kvinna. 
 
Dessutom var det flera manliga elitmotionärer som var i vägen för det svenska hoppet Britta Johansson Norgren inne på upploppet i Mora (trots instruktioner om att hålla vissa spår där öppna för damernas spurt), så hon kunde inte åka om den österrikiska konkurrenten och kom därför tvåa trots att hon legat i täten typ hela loppet och verkligen förtjänade att vinna. Och Lina Korsgren som kom trea berättade i en intervju att hon blivit nermejad av en skoter(!) ute i spåret, och på upploppet hade hon precis som Britta problem med manliga skidåkare som var i vägen. 
 
Alltså...jag blir så arg på denna bristande hänsyn och nedvärdering av kvinnor! Skärpning, för helvete! 
 
Britta Johansson Norgren. (Foto: Ulf Palm / TT).

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback