Nya bussregler komplicerar tillvaron för mig

 
Här i stan har man under lång, lång tid kunnat kliva på stadsbussarna via vilken dörr som helst. Fram, mitten, bak - det har gått lika bra vilket som. Men nu är det slut med det minsann. Från och med 1 oktober måste alla gå på längst fram hos föraren.
 
Jag ser både det allmänt positiva (det blir svårare för snorungarna att planka på bussen) och det allmänt negativa (massiva köbildningar och förseningar när alla måste använda en och samma dörr) med det hela. Men framför allt ser jag det katastrofala för mig personligen.
 
Jag märkte det första gången i tisdags, när jag skulle åka till yogan. Istället för att bara snabbt kunna slinka in genom mittendörren, betala och kasta mig ner på min "trygghetsplats" precis bakom mittendörren och förlora mig i musiken från min mp3 i godan ro, blev jag tvungen att stå i lång jobbig kö, passera förbi den tjuriga busschauffören och gå genom gången i den nästan helt fullsatta bussen i uppstressad jakt på en "grannfri" sittplats. Uuuuääähhhh!!! Ångest ångest ÅNGEST!!! :(
 
Så när syrran och jag skulle åka och shoppa igår gav vi fan i den nya regeln och klev på genom bakdörren. Och då lyckades vi få platser mittemot varandra. :)

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback