Lägenhetsspekulanter och julgranspynt

Igår började mystiska nummer att ringa till min mobil. Jag svarade förstås inte. När första numret ringde trodde jag att det var någon som ringde fel, Truecaller-appen upplyste nämligen om att det var någon kille i Luleå som ringde. Jag känner ingen i Luleå. Så då kändes det legitimt att låta bli att svara (intalade jag mig själv i alla fall).
 
Nästa nummer visade sig vara en tjej här i stan. Två främmande nummer på en och samma dag - det kändes inte riktigt som en slump. Och då gick det upp för mig att det förstås var folk som blivit erbjudna visning av min lägenhet. Men jag svarade inte ändå.
 
Senare kom det ett SMS från ytterligare ett främmande nummer. Det svarade jag däremot på. Jag menar, det är ju inte alls lika obehagligt.
 
Igår kväll ringde tjejen här i stan igen, och efter mycken tvekan svarade jag äntligen. Killen från Luleå ringde igen mitt på dagen idag, och då svarade jag också. Jag skyllde på att jag "varit upptagen" när han nämnde att han försökt få tag på mig ganska många gånger under gårdagen.
 
Nu ikväll har tjejen här i stan varit och kollat på lägenheten. Jag var hypernervös innan, alldeles stirrig. Tycker inte alls om att släppa in folk i mitt hem. Men det tog väl inte mer än fem minuter, och nu (nästan en timme senare) börjar jag kunna varva ner igen.
 
Nästa visning blir på fredag. Och sedan blir det förhoppningsvis ingen mer, för killen i Luleå hade förståeligt nog ingen större lust att komma ända hit bara för att kolla på en lägenhet (speciellt inte efter att jag försäkrat honom om att den är jättefin och att jag har trivts väldigt bra här i över fyra år) utan bestämde sig för att tacka ja utan att ha sett den.
 
I väntan på att den första lägenhetsspekulanten skulle komma nu ikväll passade jag på att julpynta lägenheten (för det har jag inte hunnit/orkat tidigare). Lussekatten intog genast sin vanliga position under julgranen och började jaktspana på pyntet. Får se hur lång tid det dröjer innan första pyntet blir massakrerat...

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback