Stunder då jag känner mig som en knarkare

Jag gick in på apoteket för att införskaffa lite Imovane och Sertralin och halstabletter och tvål.
 
Expediten: Och det var just Imovane du ville ha...?
Malin: JA!!! (Fan i helvete heller att jag går med på att ta Zopiklon eller något annat jäkla substitut som smakar as i ett halvt dygn efteråt!)
Expediten: De är slut.
Malin: Jaha?! (Paniiik!)
Expediten: Jag ska se här...nä, de var inte med i senaste leveransen.
Malin: Nähä?! (Skriiik och paniiik!)
Expediten: Hm...
Malin: Men på [ett annat apotek i samma kedja] då???
Expediten: Jag ska se...ja, de har en ask kvar.
Malin: Okej... (En enda jäkla ask?! Tänk om någon annan hinner köpa den innan jag hinner dit!)
 
Sprintlopp bort till det andra apoteket...
 
Kommer in och får syn på ett annat av stans psykfall som jag vet också går på Imovane. Hon står halvt bortvänd och håller just på att få sina mediciner och jag hoppas att hon för det första inte får syn på mig (för jag tycker att det är himla jobbigt att stöta på bekanta på stan) och för det andra inte ska ha just Imovane idag (för den där sista asken är fan MIN!!!).
 
Det blir min tur. Jag får min ask. Jag försöker hålla tillbaka ett saligt leende. Expediten kollar på min lååånga receptlista och frågar flera gånger om jag verkligen inte ska hämta ut något mer och jag skakar bestämt på huvudet. Hon ler lite besvärat mot mig och önskar mig en fortsatt trevlig dag.
 
För ett ögonblick ser jag mig själv utifrån - en ung härjad kvinna (med en hel arbetsvecka bakom mig och en hel plugghelg framför mig och X antal jobbiga nätter både bakom och framför mig är jag fullkomligt förstörd) som rusar in på apoteket och ger ett allmänt nervöst och stirrigt intryck och inte vill hämta ut något annat än den enda narkotikaklassade medicinen på sin receptlista. That's kinda bad, huh?

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback