Malin i Nollåtteland

Första dagen i Stockholm avklarad. Och jag märker verkligen en skillnad från förra gången. Inte på Stockholm alltså - Stockholm är sig ganska likt. Men på mig. Hur himla mycket säkrare jag känner mig den här gången, jämfört med när jag var på kurs i höstas.
 
Klart att jag hade ångest igår kväll. Och imorse. Men när jag kom in i kurslokalen klev jag rakt fram till ett av borden och frågade om den platsen var ledig och så presenterade jag mig för mina bordskamrater. Sedan var jag i och för sig inte särskilt talför - jag satt mest och lyssnade medan några av de andra småpratade med varandra. Men när kursen väl startade och läraren bad oss presentera oss själva för resten av klassen så fick jag inte panik, utan talade lugnt om vad jag heter, var jag jobbar, vad jag jobbar med och vilka förväntningar jag har på kursen. Det var säkert runt 20 personer som satt där och tittade och lyssnade på mig - det är helt sinnessjukt att jag inte fick panik.
 
Och efter kursdagens slut smet jag inte iväg utan att säga något, utan fångade mina bordskamraters uppmärksamhet och sa "hej då" och "vi ses imorgon" och sådana saker. Så som jag antar att normala människor gör utan att tänka speciellt mycket på det.
 
Och när jag kom fram till hotellet så lät jag mig inte skrämmas av alla kostymnissar och förgyllda inredningsdetaljer (som förra gången), utan drog självsäkert in min rullväska i entrén och stegade fram till receptionsdisken. Jag stammade lite när jag skulle säga mitt namn, men annars gick det bra.
 
Och nu sitter jag på hotellrummet och pustar ut efter dagens eskapader. Egentligen hade jag tänkt gå och köpa en tredygnsbiljett på SL, men det får jag väl göra imorgon bitti. Det är i alla fall inte förrän imorgon eftermiddag som jag tänker ge mig ut på mitt lilla äventyr...jag har inte berättat om det va? Nåväl, det får ni höra mer om imorgon kväll...om det blir av alltså. ;) Nu tänker jag bara ta det lugnt och njuta av att vara här. :)
 
Skitnervös liten Malin på tågstationen i Norrköping imorse.
 
Världsvan Malin i fancy hotellrum i Stockholm nu på eftermiddagen.

Kommentarer
Michelle

Wiiie!! Så himla skönt att du känner dig lugnare än sist :-D

En sån sak som att säga "hej då, vi ses i morgon" gör det sååååå mycket lättare när man sen kommer tillbaka dagen efter, tycker jag.

2013-03-20 @ 03:01:28
URL: http://meningsfulltonodigt.wordpress.com

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback