Telefonsamtal från psyk

Det ringde ett främmande 010-nummer imorse och jag svarade eftersom jag trodde att det var från vårdcentralen. Det var det inte, men däremot var det från psykkliniken i Linköping som psykologen och läkaren på vårdcentralen skulle remittera mig till. Remissen har kommit fram och de ringde för att erbjuda mig en tid hos en psykolog! Jag trodde knappt att det var sant.


De frågade om jag kunde komma redan på måndag, men jag förklarade att jag har asmycket på jobbet nu i juli och bad att få en tid i augusti istället. Dels för att det är sant (jag HAR ju asmycket på jobbet nu) och dels för att jag blev så överrumplad och nervös och känner att jag behöver få några veckor på mig att förbereda mig mentalt för min entré i Linköpings psykiatrivärld (som jag innerligt hoppas är bättre än Norrköpings).

Jag är glad över att remissen gått igenom så smidigt. Men jag vågar inte ta ut alltför mycket glädje innan jag faktiskt har fått komma dit och träffa dem. Kanske bjuder den här kliniken in till samtal varje gång de får en remiss och fäller avgörandet om de tänker ta emot mig som patient eller inte först efter det samtalet.

Där har vi ytterligare en källa till ångest. Prestationsångest så att det bara skriker om det. Känner press på mig att bete mig "rätt", må "rätt", ha en lagom dålig dag så de kan se att jag faktiskt har problem och behöver deras hjälp. Ja...typ så.


Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback