Frisörskräck

Jag har varit och klippt mig idag. Kommer inte ihåg exakt när jag gjorde det sist, men det är mellan ett och ett halvt till två år sedan i alla fall. Hatar verkligen att gå till frisören! Andra har tandläkarskräck - jag har frisörskräck. 
 
Stod och hängde utanför en salong en bra stund, vankade fram och tillbaka och spanade in genom fönstren. Sedan fick jag panik och skyndade därifrån. Hittade en annan salong som jag stod och hängde utanför en lång stund. Men när jag väl började fatta mod att gå in där så hörde jag några andra potentiella kunder konstatera att det inte fanns några fler lediga tider för dagen. Så då fick jag hitta en tredje salong. Stod och hängde där utanför en stund, ville egentligen inte gynna just den salongen för det känns inte som någon seriös verksamhet. Men nu var jag desperat, så jag gick in i alla fall. 
 
Blev tilldelad någon liten osäker pojkvasker (direkt från gymnasiets frisörlinje?!) som uttryckte sig ganska klumpigt om hur slitet och dant mitt hår var och frågade mig om råd inför typ allting han skulle göra. Men det gick i alla fall relativt snabbt och han höll inte på och småpratade någonting sådär som de brukar göra, vilket jag var väldigt tacksam över. Han bara kapade någon decimeter och sedan fick jag gå och betala. Inget torkande, inga hårprodukter, ingen styling...bara en enkel klippning. 
 
Så. Nu är det avklarat och det känns jätteskönt. Ska försöka att inte vänta riktigt lika länge till nästa gång. Och jag ska försöka bli stamkund på en trevlig liten salong som jag har gått och sneglat på i typ ett och ett halvt års tid nu. Gick inte dit idag eftersom de har flera veckors kötid och dessutom tidbokning via telefon...men innan det är dags för nästa klippning ska jag väl hinna fatta mod till att ta tag i det. Förhoppningsvis. 
 

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback