Verklighetsfrånvänt förslag i en atmosfär av rasism och homofobi

Okej. Jag har precis tittat på några peppande föreläsningar om att se möjligheter istället för hinder och vara positiv istället för negativ och allt sådant där. Men så ramlade jag över en artikel med denna rubrik...
 
 
...och jag känner bara NEJ. Allvarligt talat. Nej nej NEJ!
 
Jag är medveten om att jag låter hypernegativ och pessimistisk nu...men att arrangera en Pride-festival i den där inskränkta lilla hålan - det känns minst sagt verklighetsfrånvänt. Och jag vet vad jag pratar om, jag är uppvuxen utanför Finspång. Jag bodde där i över nitton år innan jag flydde fältet.
 
Enligt artikeln skulle en Pride-festival i Finspång innebära att "de som är intresserade inte behöver åka någon annanstans för att ge uttryck för HBTQ-kulturen och alla likas värde". En jättefin tanke...men tillåt mig tvivla. Starkt.
 
Jag är med och arrangerar Norrköping Pride tillsammans med en samling otroligt fina människor och det är verkligen helt fantastiskt. Men alltså...Finspång?! Jag själv och alla andra HBTQ-personer jag kände i skolan har flyttat från Finspång. Vilket väl indikerar att vi visst "behöver åka någon annanstans för att ge uttryck för HBTQ-kulturen och allas lika värde".
 
I Finspång frodas rasism och homofobi...inte kärlek och öppenhet. Fantastiskt om kommunen nu vill arbeta för att ändra på det, men att tro att invånarna kommer ta emot en Pride-festival med öppna armar redan 2016 - det köper jag helt enkelt inte.

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback