Nyckelgyckel

Inatt hade jag en märklig mardröm. Jag drömde att alla hyresgäster i huset hade nyckel till vår lägenhet. Några av rummen var tydligen "allmänna ytor" som alla i huset fick utnyttja. När jag beklagade mig för hyrevärden fick jag bara höra att det "alltid varit så" och de beklagade att de missat att informera oss om detta innan vi flyttade in, men sa att om vi ville vara ifred fick vi väl gå in i något av de andra rummen i lägenheten och stänga dörren. 
 
Jag vaknade vid halv två inatt alldeles kallsvettig. Och sedan hade jag svårt att somna om. 
 
Jag är rätt säker på vad den här drömmen handlade om. Det har nämligen varit hantverkare här idag och installerat temperaturmätare. På anslaget inför besöket stod det att de skulle gå in med egen nyckel ifall det inte var någon hemma. 
 
Jag avskyr när det kommer hem hantverkare. Men jag vill ändå vara närvarande när de är här, så jag tog ledigt från jobbet idag. Det var en väldigt försynt och trevlig kille som kom hit, och installationen tog inte många minuter, men jag var ändå alldeles uppstressad både innan, under och efter besöket. Jag följde efter den stackaren från rum till rum och stod och glodde medan han arbetade. Det känns dumt att stå och glo, som om jag bevakar honom, men det känns också dumt att gå iväg och göra något annat istället, nonchalant på något sätt. Så det blir liksom fel hur en än gör. 
 
Men men...nu är det i alla fall över för den här gången. Och det gick ju bra. Typ. 
 
Efteråt gick jag och shoppade med syrran och mamma. Och det gick också bra. Fram till tretiden ungefär, när det började bli alldeles för mycket folk på stan och jag slutade andas och bara ville hem. Men fram till dess var det väldigt roligt och trevligt. Jag är nöjd med dagen och förhoppningsvis får jag sova gott inatt, utan märkliga mardrömmar. Natti!

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback