Prioriteringar och funderingar

Vad det är skönt att komma hem till en nystädad lägenhet och undanstökad disk och uttagna sopor. Jag vet verkligen inte hur jag ska klara mig den dag syrran får jobb eller praktikplats och inte har tid att ta hand om mitt hem längre.
 
Men nu är det bara en vecka kvar av höstterminen, och efter det kommer jag "bara" ha en officiell sysselsättningsgrad på 125 % (även om det säkert blir mer i och med att vi snart går in i högsäsongen på jobbet)...så förhoppningsvis kommer jag framöver orka engagera mig lite mer i sådant som rör mitt hem än vad jag gjort nu under höstterminen.
 
Det låg förresten även ett brev och väntade på mig när jag kom hem från jobbet idag. Årsbesked från CSN. Med den "glädjande" upplysningen om att den återstående återbetalningstiden för min studieskuld är beräknad till 24 år. Yay... :S
 
 
Nu ska jag snart gå och lägga mig. Imorgon är det årsmöte med styrelsen i Pride-familjen, och jag ska närvara i egenskap av föreningens revisor. Jag är jäkligt nervös, främst av två anledningar...
1) Neptune kommer att vara där.
2) Jag kommer högst sannolikt att behöva läsa upp (och förklara) den en A4-sida långa revisionsberättelse jag skrivit.
 
Angående revision så läste jag en ytterst störande notis i branschtidningen idag. Den hade rubriken "Revisor - snart ett kvinnoyrke?". Under denna rubrik fick läsaren veta att andelen kvinnliga revisorer ökat från 24 % år 1995 till 34 % år 2013. Hallå?! Hur kan en ökning med 10 procentenheter, till ynka 34 %, under en så lång period som 18 år betraktas som att det håller på att bli kvinnodominerat?! Nog för att jag ämnar bidra till den utvecklingen...men vi är inte där än, inte på långa vägar. Det är fortfarande ett gravt mansdominerat yrke. Och det är väl därför som 34 % kvinnor anses vara "mycket", antar jag.
 

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback