Paraplybeteende

Jag tänkte att vi skulle prata lite om paraplyer. Med tanke på att det regnar typ varje dag. (Det ryktas om att det snart ska bli askallt och snö, men det är fan tveksamt alltså.)
 
Jag har världens coolaste paraply. Kolla bara...
 
 
Men det är inte alltid som jag har det uppe, även om jag har det med mig och det regnar och sådär. För det är nämligen inte först och främst mängden regn som styr mitt paraplyanvändande. Det är mängden ANDRA PARAPLYANVÄNDANDE människor i närheten som styr.
 
Om jag inte ser någon annan (eller bara någon enstaka) som har sitt paraply uppfällt så vill ju inte jag sticka ut genom att vara den enda som går runt med paraply. (Huruvida det är en bra idé att ha just ett sådant paraply som jag har om man inte önskar sticka ut ur mängden är förstås en annan diskussion.)
 
Fast det är klart, om det regnar riktigt mycket så ger jag såklart fan i hur alla andra gör - då är jag mest glad över att kunna fälla upp mitt paraply. Men när det bara är lite grann, lite duggregn sådär...då blir det svårt. Då är det kolla-hur-alla-andra-gör som gäller.
 
Det som gör det hela ännu mer komplicerart är funderingar kring om människorna omkring mig ser att jag har ett paraply som sticker upp ur väskan och tycker att jag är konstig som inte använder det trots att det regnar. Vad är konstigast - att låta bli att använda ett paraply som man har med sig eller att använda paraply trots att ingen annan gör det?
 
Sådana här saker kan jag fundera över i evigheter.

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback