Söndagsångest

Har haft besök av både familj och stödperson idag. Och fått svara på bekymrade frågor om hur jag mår. Vilket förmodligen beror på att jag ofta blir påkommen med att sitta och stirra frånvarande framför mig. Men hallå, det är söndag - vad väntar ni er?! Det är ingen fara med mig. Jag bara är som jag är. Det kommer att kännas mycket bättre imorgon, det är jag säker på.
 
Jag tänkte lätta upp söndagsångesten lite nu ikväll genom att läsa de hittills allra sista kapitlen av Junjou Romantica som finns översatta till engelska (har dragit ut på detta och sparat dem in i det längsta). Vet inte riktigt hur jag resonerade där. Nu har jag verkligen inte en enda oläst mangasida kvar av denna underbara serie! Så råångesten är ett faktum.
 
 
Funderar på om det finns fler volymer som ännu inte översatts till engelska? Och hur svår den japanskan i så fall är, om det finns en chans att jag kan klara av att läsa den? Förmodligen inte. Eller jo, kanske - men det skulle väl ta X antal veckor (månader? år?) att traggla igenom alla 200 sidorna och slå upp orden jag inte fattar och försöka få ihop en någorlunda begriplig översättning. Jag misstänker att det är en hel del Kanji-tecken, och dem har jag bara precis börjat lära mig (det finns hur många som helst och den här terminen förväntas jag lära mig runt 80 stycken - en högutbildad japan kan runt 5 000). Så...det är nog bäst att vänta.
 
Hm. Nu bör jag nog hur som helst inte göra något annat än att gå och lägga mig. Imovane + sängen + spinnande katt + Maria Lang-deckare + kanske lite Wordfeud...så kommer jag snart slumra in från den här söndagsångesten och vakna upp till en ny måndag istället. Natti!
 
Dagens godnattvisa. Mycket hög igenkänningsfaktor!

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback