Roliga studier, vacker musikal, hemsk ungdomsfilm, fantasilös inläggsrubrik

Det har varit lite tyst här på bloggen idag. Jag har nämligen suttit och pluggat japanska större delen av dagen (med en liten paus under eftermiddagen för att träffa min stödperson). Har införskaffat en ny bok (kurslitteraturen till den fortsättningskurs jag tänker läsa i höst) och den är mycket bättre än den jag haft nu under det här läsåret. Känner att jag lärt mig massor idag och det känns jättekul! :D
 
Kissen ville som vanligt vara med och "hjälpa till" med pluggandet. ;)
 
Imorgon kväll spelas RENT för sista gången. Snyft! Funderar nästan på att gå och se den. Tredje gången gillt, liksom. Syrran och jag tog med Per för att se den förra söndagen (det har jag visst glömt att berätta om, det var ju så mycket kring medicinhysterin då så allt annat liksom hamnade i skymundan). Jag började förstås gråta i slutscenen igen (precis som första gången) och allting var så fint och underbart och hemskt och...åååhh!!! Jag ÄLSKAR den musikalen!
 
 
Igår kväll kollade jag på en film som jag tänkt se ända sedan den kom ut (för sisådär ett decennium sedan) men som det inte blivit av att jag sett. Förrän igår kväll. Thirteen heter den. Har ni sett den? Vet inte om jag borde rekommendera den eller inte. Den var inte direkt puttinuttig, om man säger så. Ganska så brutal faktiskt.
 
Flickor i den där jobbiga åldern när man vill vara så himla stor men egentligen är så himla liten. Och så in med lite alkoholmissbruk och frånvarande föräldrar och drogexperimenterande och alltför tidig sexdebut och mobbning och snatteri och självskadebeteende och annat elände.
 
Personligen hade jag svårast att tackla inslagen av självskärande. En gråtande flicka som sitter på badrumsgolvet och karvar i handleden. Jag var tvungen att hålla för ögonen i de scenerna, jag klarade inte av att se det. Triggervarning utav bara helvete!
 
Men slutet var fint. Inte direkt sådär tjosan-hejsan-nu-kommer-allt-bli-bra (det hade varit lite malplacerat efter allt elände), men man kände ändå att det fanns hopp om en bättre framtid. Flickan vaknar på morgonen efter en dramatisk gårdagskväll och en tung natts sömn, sätter sig upp och tittar ut genom fönstret på solen som håller på att gå upp. Det var fint.
 

Kommentarer
Lillasyster

Åh, vad hemskt :(

Kraaaaama favvosyster! <3 <3

Svar: Kraaaaaaaaam <3 <3 <3
The Worrying Kind

2014-04-13 @ 19:33:04
Caroline

Jag har blivit så pepp på att plugga kurser när jag ser att du gör det! Har du någon gång pluggar en kurs i psykologi? I så fall har du någon att rekommendera? :)

Svar: Vad roligt! Skynda dig att söka till höstterminen, sista ansökningsdag är imorgon (tisdag 15/4). Jag har hittills bara läst en enda 7,5 hp-kurs i psykologi och det var för många år sedan, men förhoppningsvis kommer det bli mer i framtiden...men just nu har jag alltså inga bra tips.
The Worrying Kind

2014-04-14 @ 10:18:31
URL: http://knins.wordpress.com

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.



Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback