Fanshierarkier

Nu ska jag kasta lite sten i glashus. Ja, inte bokstavligt talat alltså! Men jag tänkte resonera lite kring det här med idoldyrkan och fans, och jag är redan på förhand medveten om att jag kommer ägna mig åt både motsägelser och hyckleri. So...here it comes!
 
Som bekant ligger YOHIOs senaste musikvideo nu ute på YouTube. Och i kommentarsfältet fann jag bland annat följande kommentarer...
 
 
...och jag blev så himla frustrerad. För jag tillhör ju kategorin Nya Fans och jag visste ju faktiskt inte att han fanns innan jag såg honom i Melodifestivalen och blev fullkomligt förälskad. Är jag på något sätt "sämre" än folk som gillat honom längre än så? Jag tycker inte det. Om jag hade känt till honom innan Melodifestivalen hade jag fan älskat honom redan då. Men hur ska man kunna älska någon man inte vet existerar?!
 
Det är lite samma sak som med The Ark. Jag har varit en änglaskalle i snart tio år(!), men jag räknas ändå inte till de "gamla" och "riktiga" änglaskallarna...för då måste man typ ha varit med i Rottne på 90-talet och gillat dem redan då. Men det är liksom lite svårt för någon som föddes 1988 och växte upp utanför Finspång.
 
Så. Nu har jag hävt ur mig lite frustration. Nu vänder vi på vegosteken...
 
För när jag var fjorton år och lärde känna mitt Lyckopiller befann jag mig på andra sidan av barriären mellan fanskategorierna. Jag var ett av de "riktiga" fansen. Men plötsligt var han inte bara MITT Lyckopiller längre. Han var med i en talangtävling på teve och blev rikskändis. Och plötsligt visste ALLA vem han var. Och fram drällde alla dessa jävla fjortisar som påstod sig älska honom fast de aldrig ens träffat honom, aldrig pratat med honom - bara sett honom på teve. Och jag blev så fruktansvärt IRRITERAD.
 
Krasch bang bom i glashuset. ;)
 
Hm...vad vill jag ha sagt med detta inlägg egentligen? Jag vet faktiskt inte. Mest konstatera att saker och ting ter sig väldigt olika, beroende på vilket perspektiv man betraktar utifrån.
 
Och nu tänker jag gå och lägga mig. Men först tar väl vi Nya Fans och fjortisvrålar till vår nya favoritvideo en gång till...
 

Kommentarer
Lillasyster

Förstår precis! Märkligt egentligen att fansen inte bara kan vara glada för musikerns skull, att det går bra? Måste fansen vara fientliga mot varann?

Svar: Jadu, det kan man fråga sig...
The Worrying Kind

2013-03-05 @ 11:01:37

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback