Vacklande tro på mänskligheten

Jag bor i Norrköping. Vilket innebär att jag tillhör Sveriges mest efterblivna landsting. Östergötland är det enda landstinget i hela jäkla landet där man fortfarande särbehandlar kvinnor som vill inseminera sig - baserat på vilken sexuell läggning de har. 300 spänn för straighta, 3 000(!) för gay.
 
Nu har Diskrimineringsombudsmannen äntligen bekräftat att detta är diskriminering och nu har äntligen Sveriges mest efterblivna landsting blivit stämt för detta.
 
Min tro på mänskligheten och samhället for med ens ända upp i trädtopparna.
 
För ett ögonblick. Sedan läste jag kommentarerna till artikeln... Idioter som kallar det "lyxsjukvård" och som hävdar att man inte kan begära hjälp med barnalstrande om man "valt att inte ens försöka på naturlig väg först". (Priset för mest korkade kommentar går nog ändå till personen som hävdade att det borde kosta 300 kronor för män också för annars är det diskriminering...jag vet inte vad den personen hade för betyg i biologi, men såvitt jag vet är sannolikheten för att inseminering av män ska leda till befruktning ganska så obefintlig.)
 
Och min tro på mänskligheten och samhället kraschlandade hårt i betongen.

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback