Bittert besked

Idag kom första antagningsbeskedet till höstterminen. Jag blev besviken, om än inte direkt överraskad...
 
 
Jag kom in på språkkursen i japanska - vilket jag visste att jag skulle göra eftersom urvalet där delvis baserades på antalet avklarade högskolepoäng (och jag som bekant har onormalt många avklarade högskolepoäng). Jag blev reservplacerad på övriga kurser (utom den som blivit inställd) - vilket jag visste att jag skulle bli eftersom urvalet där enbart baserades på gymnasiebetyg.
 
Majoriteten av mina gymnasielärare var sjukligt fixerade vid det faktum att jag inte sa ett knyst i klassrummet. Skit samma att provresultaten var hur bra som helst. Pratar man inte i klassrummet så kan man inte få högsta betyg. Vilket resulterade i att jag gick ut gymnasiet med en skog av VG i mitt slutbetyg.
 
Några MVG lyckades jag dock samla ihop, tack vare ett fåtal lärare som ansåg att mina kunskaper var av större betydelse än min brist på talförhet. Några G blev det också - och två IG. Klarar man inte av att byta om och duscha tillsammans med resten av tjejerna i klassen eller delta i lagsporter eller prestera inför publik (med andra ord, vägrar man vara med på gympan) så kan man inte förvänta sig ett godkänt betyg i Idrott och hälsa A. Och får man panik och måste snitta sig i handleden för att med stor vånda ta sig igenom det allra minsta anförande inför klassen och vägrar man till slut att ens försöka så kan man inte förvänta sig ett godkänt betyg i Svenska C.
 
Det är sju år sedan jag gick ut gymnasiet. Det känns jävligt surt (milt uttryckt) att något som ligger så långt tillbaka i tiden och i min personliga utveckling ska få fortsätta styra mina möjligheter än idag. Allt som jag har gjort sedan dess då - betyder det inte ett skit?!
 
Fan. Jag försöker att inte vara bitter, men sådana här saker gör det svårt. Men det är inte så mycket att göra åt. Jag kan bara gå här och hoppas att tillräckligt många av dem som blivit antagna antingen tackar nej till sina utbildningsplatser eller också missar att svara i tid. Hoppet är det sista som överger människan...

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback