Informativ söndag i Castro

Söndagseftermiddag i Castro. Idag har vi varit i en helt underbar bokhandel med STORA speciella avdelningar för lesbisk fiktion, bögfiktion, homoerotik, HBT-historia och annat trevligt. Jag köpte tre fina böcker från dessa fina avdelningar. :-)

Sedan besökte vi GLBT History Museum. Väldigt fint och intressant. Jag är otroligt tacksam över att tillhöra den generation jag gör, att få så mycket "serverat" när det gäller rättigheter och möjligheter tack vare alla som har vågat kämpa under mindre toleranta decennier. Det är sådant man inte tänker på så ofta men som blir tydligt genom initiativ som det här museet.

Efter det strövade vi runt i östra delarna av Castro och upptäckte gator vi inte gått på förut. Vi hittade en liten 7-Eleven-butik som sålde alkohol(!) vilket min lillasyster köpte två stora påsar av (till en amerikansk kväll med en vän hemma i Sverige, kan jag ju tillägga).

Visst ja, imorse besökte vi Ica Maxi...eh, jag menar Walgreens...där vi nu betraktar oss som stammisar (efter två besök). Kassören var jättetrevlig och förklarade för mig att jag inte behövde packa upp varorna ur korgen (vilket jag enligt svenskt manér förstås gjorde vid vårt första besök och som jag nu tänkte göra om innan det gick upp för mig att det ingår i kassörens uppgifter) och sedan förklarade han för syrran vilka värden de olika mynten har (hon rörde ihop dem totalt när hon skulle betala och det förstår jag för det är jävligt klyddigt med alla dessa olika myntvalörer).

Nu ska vi snart införskaffa lite mat och gå på picknick i stadens äldsta park. Den verkar rätt ofarlig på dagtid, men på natten skulle jag aldrig våga mig dit - då befolkas den av hemlösa, narkomaner och cruisande bögar. Men på dagen ska det främst vara hundägare, joggare, vandrare och annat harmlöst folk där. Jag tar dock med mig överfallslarmet, just in case.

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback