Love me tänder

Idag var det dags för det årliga tandläkarbesöket. Tiden jag blivit tilldelad var under arbetstid, så jag borde väl ha ringt och bokat om den...men det gjorde jag förstås inte (jag stannade kvar lite extra länge på kontoret innan jag gick hem i eftermiddags istället).
 
Det är konstigt, men jag gillar faktiskt att gå till tandläkaren. Många tycker ju att det är obehagligt...men jag är som bekant inte rädd för sådant som normala människor är rädda för - jag är rädd för helt andra saker istället. 
När det gäller tandläkarbesöken finns det dock några kritiska punkter för mig. Det är tiden i väntrummet, och att gå fram till receptionsdisken - och så när tandläkaren/sköterskan sitter lutad över mig med ansiktet sådär jättenära, då vet jag inte om jag ska se dem i ögonen eller titta bort eller blunda... :question: Jag brukar även ligga och fundera över om jag har snor i näsan eller vax i öronen som de ju i så fall kan se väldigt väl och vad de eventuellt tänker om det - och om mig. :bigeyes:
 
Nåväl. Jag hade inga hål, jag har varit duktig med tandtråden och tänderna såg allmänt fina ut. :thumbup: Ännu en av mina visdomständer är förstås på väg upp (det är mindre än två år sedan jag fick operera bort en senast), så den lär väl ställa till problem så småningom...men den dagen, den sorgen.
 
Jag skulle dock behöva en bettskena, för jag pressar ihop käkarna som bara den när jag sover. :S Men en bettskena kostar 3 600 kronor, och det tycker jag är lite mycket faktiskt. Så jag kanske borde utnyttja det faktum att jag är ett psykfall, och fixa frikort till tandvården genom psyk...men då måste jag förstås ringa, och det vill jag ju inte. :S Om det nu inte går att skriva till psyk via Mina Vårdkontakter förstås...? Får undersöka det.
 
UPDATE några minuter senare: Det går att kontakta ungdomsmottagningen, allergimottagningen och vårdcentralen via Mina Vårdkontakter. Men inte psyk. Dit måste man RINGA. Suck. :(

Kommentarer
jossie

Hej.
Jag gnisslar tänder när jag sover så jag behövde också en bettskena, letade jättemycket efter vart man kunde köpa och hittade bara för typ 3000, men så gick jag till apoteket och kolla och där hade dom en för typ 300 kr. Den funkar faktiskt, så tänkte bara tipsa om de (:

Svar: Tack för tipset, jag tänkte faktiskt på dig och din bettskena idag. :) Men enligt min tandläkare är sådana bettskenor inte så bra i längden...han säger att de är för mjuka. :S
The Worrying Kind

2012-09-05 @ 18:59:02
URL: http://psykotiskaoljud.blogg.se
Lillasyster

Så är det, man är rädd för olika saker. Men det man bör vara mest rädd för är de människor som inte är rädda för något.

Aaaw, vad dumt att det inte fanns med där :(

Favvosyster, kramaaaaas <3

Svar: Ja, de är scary! :O
The Worrying Kind

2012-09-05 @ 18:59:24
TantMango

Hej
Tänkte att någon måste ju kunna ringa åt dig. En vårdkontakt, vän eller personligt ombud.

På något sätt är det en lättnad att läsa om någon som är rädd för samma saker som en själv som att ringa, gå till en reception, inte veta vara man ska titta osv.

Ha det fint!

2012-09-06 @ 21:19:39
URL: http://tantmango.se

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback