Att leva med social fobi, ångest...och depression?

   
The Worrying Kind - Att leva med social fobi, ångest och depression.
 
Jag har haft samma slogan sedan jag började blogga i mars 2010, och den har känts både bra och träffande. Men på sista tiden har jag börjat ifrågasätta den mer och mer. Att jag har social fobi och ångest råder det ju ingen tvekan om...men hur är det egentligen med depressionen? :question: Visst har jag mina svackor, men jag är i dagsläget inte ens i närheten av att uppfylla kriterierna för depression. Det är länge sedan jag var det.
 
Så jag kanske borde ta bort depressionsaspekten ur min bloggslogan? Det känns ju lite missvisande att skylta med det, när jag de facto inte är deprimerad.
 
Men samtidigt vet jag ju att jag kommer falla dit igen. Så har det alltid varit. Jag mår bra en period, sedan mår jag skit en period, sedan bra igen och så vidare. Olika psykkontakter jag haft genom åren har kallat det för "kronisk depression" eller "cyklisk depression"...och jag vet ju att den här tungsintheten ligger i släkten, att det är något jag får dras med och inte kan komma ifrån.
 
Så att "svära mig fri" här på bloggen kanske är att utmana ödet, att vara kaxig och ta ut saker och ting i förskott? :question: För rätt vad det är så sitter jag där igen...med hopplösheten och tårarna. :S
 
Nåväl. Det får väl fortsätta stå att jag skriver om depression, åtminstone tillsvidare. Och jag får väl försöka leva i stunden och njuta av att jag just nu befinner mig i ljuset och inte i mörkret. :)

Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback