Sexuell självkänsla

 
Så har det slutligen hänt. Malin har införskaffat och läst Stora sexboken för tjejer som har sex med tjejer av Helene Delilah och Malinda Flodman. Den kom ut när jag var typ nitton, men då var jag för fattig och för pryd för att köpa den.
 
Varför jag har gjort det nu? Ja, det vete fan. Med tanke på att jag aldrig mer vill bli tillsammans med någon efter L, i kombination med att medicinerna jag tar dagligen har reducerat min lust med cirka 90 %, verkar det ju ganska så märkligt. :question:
 
Intressant läsning var det dock. :blush: Även om valda delar gjorde mig sorgsen, främst de delarna som handlade om sexuell självkänsla. Jag har i princip ingen sexuell självkänsla. Och jag började nästan gråta när jag läste om det. :bigeyes: Jag antar att det starkt hänger ihop med min sociala fobi. Jag kan inte slappna av, jag har jättesvårt för att ta initiativ, jag får prestationsångest, jag gör allt för att vara till lags, jag skäms över vad jag gillar och inte gillar, jag kan inte säga nej...och så vidare, och så vidare. Det är fan hemskt!
 
Hur fungerar det här för er andra som har social fobi? Hur är det med er sexuella självkänsla?

Kommentarer
Emma

Min sexuella självkänsla är usel! Jag har aldrig vågat ha sex i nyktert tillstånd faktiskt. Även med alkohol i kroppen har jag känt allt som du beskriver, så jag undviker det helst då också. Jag har inte haft något förhållande alls i mitt liv p.g.a. detta och det är såklart väldigt tråkigt.

Svar: Det var verkligen tråkigt att höra, Emma. Jag är ledsen för din skull. Kram
The Worrying Kind

2012-11-03 @ 16:35:33
Lillasyster

Åh, favvosyster <3 Tycker det är så tråkigt att L har förstört så mycket för dig, det är hon verkligen inte värd! E förstörde en jävla massa för mig också, men jag har byggt upp mig igen och har sedan dess enbart haft positiva erfarenheter med andra personer. Inte så att det inte är knepigt, men människor i allmänhet är hänsynsfulla och förstående och varsamma med en i såna situationer, så man får ge dem gamla spökena bitchslaps när de bjuder in sig själva och stör! Jag läser ju en kbt-bok på engelska, blir expert på alla möjliga typer av sexuella problem och hur man kommer tillrätta med dem. Vill du låna den när jag läst ut den? Jag tror för övrigt att du skulle må bra av att läsa ett par Paulo Coelho, kan plocka ihop dem jag tror passar dig bäst. De är mycket bra för självkänslan och att inte skämmas för sånt som man absolut inte behöver skämmas över. Man mår bra av att bejaka sig själv :) Kramas

Svar: Gullunge! <3 Nu är det ju inte bara L's fel (även om hon förstås har bidragit), utan mycket är ju den sociala fobin... Men jag lånar gärna dina böcker. :-) KRAM
The Worrying Kind

2012-11-03 @ 18:02:19
Lillasyster

Mmm, förstår det, fast allt du beskriver är sånt som jag känner många som känner eller har känt så. Det är nog mer av ett mänskligt dilemma än enbart kopplat till social fobi, men det är ju förståeligt att det spelar in det med.

2012-11-03 @ 19:39:26
Ines

Jag har tyvärr jättedålig sexuell självkänsla... Det gör att sex bara blir ångestfyllt och jag låter bli att ha det istället. Åh jag önskar att sex kunde vara skönt och kul och inte bara ångest.
Jag är iofs inte diagnostiserad social fobi, men har en del social ångest åtminstone, kan bero på min aspergers.

2012-11-04 @ 14:19:07
URL: http://depressed.webblogg.se

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback