Psykhistoria och julpynt

Detta är helt jävla osannolikt, men jag sov till typ halv elva idag. :O Jag var visserligen uppe väldigt sent igår kväll, och vaknade någon gång runt tre, halv fyra av fruktansvärda mardrömmar som jag hade svårt att skaka av mig...men herregud, jag behöver väl inte sova halva dagen för det! :S
 
Nåja. Jag har trots allt hunnit plugga en del. Jag har grottat ner mig i psykisk sjukdom hos kvinnor under 1800-talet...det låter välan upplyftande? ;) Deprimerande och frustrerande...men samtidigt intressant och spännande. Vad som har betraktats som sjukt, vilka uttryck detta har tagit sig, hur kulturen har påverkat och påverkats av psykisk sjukdom genom historien - det är verkligen tankeväckande.
 
Bilder från min kurslitteratur. Tavlor av Brouillet, Courbet, Makart och Matignon.
 
Jag lovade mig själv, att om jag pluggade riktigt duktigt så skulle jag få börja julpynta sedan. Men jag vet inte om jag har varit tillräckligt duktig...? :question: Kanske måste jag skriva färdigt hela den här uppgiften om 1800-talet först - den är än så länge bara halvfärdig. Så det blir väl inget julpyntande förrän imorgon då.
 
Men när det väl blir dags, ska jag hämta upp stora jullådan från källarförrådet och montera ihop julgranen jag köpte på Ikea i onsdags och rota fram alla julskivor jag äger och köpa röda gardiner som är tillräckligt långa för mina höga fönster. Förra julen var jag för melankolisk för att riktigt orka bry mig om julpyntandet...men det tänker jag ta igen tiofalt i år! :D
 
Nu ska jag nog gå och lägga mig snart. För imorgon ska jag ju skriva färdigt uppgiften, tvätta, diska, göra matlådor, träffa min stödperson - och julpynta. Så det går inte an att jag sover ända till halv elva. Upp halv sex är det som gäller! Så nu säger jag god natt. :tired:

Kommentarer
Ines

Tycker det låter jätteintressant, det där med psykhistoria! Kan du inte skriva lite om det i bloggen?

Svar: Jag läser just nu en kurs som heter "Psykisk ohälsa och kön - kulturella perspektiv", vid Umeå universitet. Jag kanske kommer lägga upp några av mina skrivuppgifter här i bloggen sedan, när kursen är över i januari. :-)
The Worrying Kind

2012-11-11 @ 13:26:17
URL: http://depressed.webblogg.se

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback