Vad som är bra för mig...och vad som är mindre bra

Förresten, den där 13-kronors-medicinen jag hämtade ut idag...det var Imovane! :D Kommer inte ihåg om jag har berättat om det, men jag försökte förnya Imovane-receptet redan runt jul...men på något sätt försvann det i hanteringen, så när jag gick till apoteket för att hämta ut en ny ask för ett tag sedan så fanns det inget e-recept på Imovane. :| Men när jag var hos allergiläkaren idag bad jag om att få en lista på mina mediciner (jag har tydligen åtta stycken nu - fatta, ÅTTA!!!) och då stod Imovane med där! :D

Jag kände mig som värsta knarkaren när jag skyndade in på sjukhusapoteket. Hade ju precis tagit en adrenalinspruta uppe på allergiavdelningen och var lite skakig. Och den enda av mina åtta mediciner jag bad om att få hämta ut var den narkotikaklassade. ;)På Allergicentrum fick jag (förutom listan över mina mediciner) en sammanställning av resultatet på allergitestet jag genomgick i november. Föga oväntat är jag hyperallergisk emot jordnötter - vilket jag ju varit väldigt medveten om ända sedan den där höstdagen 2009...


Malin + Jordnötter = Dålig kombination. (Men det var kul att åka ambulans i alla fall, det hade jag aldrig gjort innan.)

Så jordnötter ska jag undvika. Helt och hållet. Och det går jag ju gärna med på, jag hade ingenting som helst att invända emot läkarens förmaningar. Men så började hon prata pälsdjur...närmare bestämt katt. Hon säger att jag helst inte ska låta kissen sova i samma rum som mig. :O What?! Det kan hon ju bara glömma.


Separate bedrooms? Hell, no!

Som tur är verkade läkaren acceptera min vägran. :) Hon sa att hon förstod att kissen är väldigt bra för mig både psykiskt och socialt, och dessutom är ju min kattallergi inte så himla stor (jämfört med jordnötsallergin är den typ obefintlig). Och jag står gärna ut med att ögonen och näsan rinner lite grann. Skulle aldrig kunna avstå från kissen för såna bagateller!

Nu ska kissen och jag gå och sova. I samma rum. Godnatt! :tired:

Kommentarer
Lillasyster

Haha får mig att tänka på när Molly frågar Hector om de ska sova tillsammans. Molly: "Det blir väl mysigt?" Hector: "Man och hustru i samma sovrum? Oanständigt!" :DDet är klart att lillpluttan är bra för dig <3 :)

2012-02-15 @ 17:45:44

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback