Titta på de bakomliggande orsakerna, för helvete!

Hittills har typ 5000 gymnasieelever mist sitt studiebidrag på grund av skolk. Tydligen räcker det numera med några timmars ogiltig frånvaro för att skolorna ska kunna rapportera till CSN. Detta gör mig JÄVLIGT upprörd. :mad: Hallå?! Har ingen tänkt på att det kan finnas en ANLEDNING till att vissa skolkar? Eller tror de verkligen att alla bara skiter i skolan?

Jag har skolkat en massa gånger, och jag ser mig själv som en jävligt ambitiös och hårt arbetande människa. Om jag inte haft social fobi och vägrat prata inför klassen på gymnasiet så skulle det ha blivit en hel skog av MVG (nu blev det bara en liten dunge). Majoriteten av mina skolktillfällen berodde på att jag MÅDDE DÅLIGT...inte för att jag var nonchalant eller ointresserad. Jag satt och grät i något hörn eller låste in mig på någon toalett för att få skära mig ifred eller så åkte jag hem och gömde mig för omvärlden.

Jag skulle inte ha skolkat mindre om jag hade riskerat att bli av med studiemedlet. Och jag skulle garanterat inte ha mått bättre, snarare tvärtom. Det skulle bara ha blivit ännu en orättvisa, ännu ett misslyckande, ännu en anledning till att må dåligt.

Kommentarer
Lillasyster

Så jävla stört! Tycker de ska fråga Paulo hur deras elever mår egentligen, han lär veta besked!

2012-04-20 @ 10:52:43
Carolina

Så rätt. Jag var själv en skolkare. Men det berodde absolut inte på att jag var ointresserad, utan hade andra problem. Världen är inte rättvis.

2012-05-03 @ 11:51:59
URL: http://intimation.bloggo.nu

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback