Jag ÄLSKAR högkostnadsskyddet!

Jag skulle ju ha länsat apoteket igår, men eftersom regnet vräkte ner så kände jag inte riktigt för det utan skyndade mig hem istället. Men idag hämtade jag ut ett nätt litet berg värt nästan 2500 kr. Och det kostade mig inte ett öre! :D

Hm...jag tyckte ju det kändes lite skumt att hämta ut EN medicin utan att betala - så det här kändes verkligen helt rubbat! :P Och jag har en känsla av att apotekstjejen tyckte att JAG verkade helt rubbad också. Liksom, normalt att stega in på apoteket och säga att man vill hämta ut "lite av varje, typ allt".

Det var bara fyra mediciner jag inte hämtade ut - adrenalinpennan (för jag har två stycken hemma och de håller i typ två år och förhoppningsvis kommer jag aldrig behöva använda dem), Imovane (för det hämtade jag ju ut i förrgår så det får jag inte hämta ut igen på ett tag nu), en av de tre inhalatorerna jag har recept på (för jag använder bara en av dem, de andra två är inte lika bra) och medicinen mot överaktiv blåsa (för den fanns inte inne).

Jag var lite stirrig när jag stod där och skulle "beställa", så det råkade komma med en medicin som jag inte använder längre (en av inhalatorerna). Jag var på vippen att säga ifrån när jag såg den ligga där i högen av förpackningar som väntade på att få klisterlappar på sig, men jag höll tyst. Jag tyckte att jag hade krånglat tillräckligt mycket. Och förresten var den ju gratis, så det spelade väl ingen roll.

Men på hemvägen fick jag lite ångest och tänkte att det kanske skulle vara någon stackars astmatiker som blev utan medicin nu och kanske skulle bli jättedålig bara för att jag hämtat ut en inhalator i onödan. :bigeyes: Förhoppningsvis (förmodligen) är det inte så, men katastroftänkande tillhör ju som bekant mina expertområden.


Kommentarer

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback