11 frågor

Nu har jag tydligen dragits in i en liten blogglek där man ska svara på 11 frågor. Tack för det, Maria! :) Du har räddat min kväll, jag satt här och kände mig allmänt oföretagsam och funderade på vad jag vill/borde/orkar göra den stund som är kvar innan jag ska gå och lägga mig.

Lekens regler:
- Har du blivit utmanad så ska du svara på de 11 frågor din utmanare gett dig och posta på din blogg!
- Välj sedan 11 nya personer att utmana och länka till i ditt inlägg.
- Hitta på 11 nya frågor till dem!

Här kommer Marias frågor och mina svar...

1. Vad gör du när du inte känner för att göra något alls?
Lägger mig ner och känner panik över att jag inte gör någonting. Sedan ringer jag till syrran och gnäller över min rastlöshet och då kommer hon oftast med något bra förslag på vad jag kan hitta på och sedan är min dag räddad. :)

2. Hur länge skulle du kunna klara dig utan din mobil?
Eh...inte särskilt länge. :P Fast jag har den alltid avstängd under natten, och när jag är på jobbet ligger den oftast i väskan på ljudlös...och det är rätt skönt faktiskt. :)

3. Vad anser du om ordet "hen" som personligt pronomen?
Skitbra! :thumbup:


Tänk om vuxna kunde sluta pracka på barn föreställningar om kön... (Foto: JeongMee Yoon)

4. Om du fick beställa en bok, vad skulle den handla om och vem skulle skriva den?
DU skulle skriva den! När har du tänkt att skriva en hel roman som jag kan få läsa??? Jag tänker ju snart pracka på dig ännu en version av Hjärtan i exil (f.d. Heartbreakers), så nu får du faktiskt se till att skriva någonting...det måste ju vara lite jämvikt här. :P

5. Fotboll eller hockey?
Var du rolig nu va?

6. När jag var liten var jag...
...ett mycket ängsligt litet barn. Nu är jag en ängslig ung vuxen istället.
 
7. Varför ska man twittra?
Jadu...fråga inte mig. Jag skaffade Twitter i januari. Har väl skrivit en handfull uppdateringar sedan dess. Det känns så överflödigt, när jag har både bloggen och Facebook där jag kan basunera ut det jag har att säga.

8. Vad har du i din väska?
Haha, vad har jag INTE i min väska! ;) Tur att jag numera har en relativt liten väska, där det inte får plats så himla mycket. Men jag har ändå lyckats peta ner plånbok, nycklar, mp3, kalender, mobil, bindor, pappersnäsdukar, nagelfil, åksjukearmband, första hjälpen-kit, adrenalinpennor, kom-ihåg-lista-på-gamla-böcker-att-hålla-utkik-efter-på-loppisar-och-antikvariat, bläckpennor, påsklämma...ja, det var nog allt. Och eftersom väskan inte rymmer mer än så, bär jag oftast dessutom med mig en tygkasse innehållande allt annat jag behöver. :P

9. Nästa film du vill se på bio?
Men vad tror du?! The Twilight Saga: Breaking Dawn part 2 såklart!!! :D Men den kommer ju inte förrän om evigheters evigheter. Så jag lär ju vilja se något mer innan dess. Hänger du förresten med på TwiDay i år igen, Maria? ;)10. Vad var det första du gjorde på Internet idag?
Jag kollade kalendern på kontorets intranät, tror jag.

11. Vilken bokkaraktär eller allmänt känd person skulle du ta med på en road trip genom USA?
Alice Cullen (från The Twilight Saga). Det är nästan sorgligt att hon inte finns på riktigt, jag skulle verkligen vilja träffa henne. Och jag åker gärna på road trip genom USA med henne! Jag skulle låta henne köra, det skulle ju gå både fort och säkert. :P Och eftersom hon alltid vet vad som kommer att hända, lär det inte dyka upp några obehagliga överraskningar - och gör det mot förmodan det så litar jag på att hon tar hand om dem. ;)


Ashley Greene som Alice Cullen i The Twilight Saga: New Moon (USA, 2009).

11 nya frågor...
1. Vad upptog din lediga tid innan Internet kom in i ditt liv?
2. Har du varit med om några övernaturliga upplevelser?
3. Vad är du mest stolt över?
4. Sjuka tankar du tror att du är ensam om att ha...?
5. Pest eller kolera?
6. Vad har du under sängen?
7. Vilken Astrid Lindgren-karaktär identifierar du dig mest med?
8. Hur ser du på skönhetsoperationer?
9. Känd person som du önskar ska börja blogga...?
10. Om det inte hängde på pengar eller på omgivningens förväntningar...vad skulle du vilja ägna ditt liv åt då?
11. Får du också ångest av att försöka komma på 11 meningsfulla frågor?

...till 11 nya personer:
Spegelhimlen, Frida, Fobisk, J.J., Josefine, Lovisa, Sandy, Celia, Lovisa, Christoffer och Michelle. (Inte för att jag vet om alla dessa människor läser min blogg, men man kan ju hoppas...)

Kommentarer
Lillasyster

Naaaaw, sötesyster, trevligt att höra att jag save the day ;) :)Jag skriver mina svar här istället, för jag har inte 11 läsare på min blogg som jag kan utmana xD1) Vi lekte med kottar! Nej, det gjorde vi kanske inte... Men vi lekte mycket överhuvudtaget, läste och skrev många fler timmar om dagen än jag gör nu (sorgligt)2) Indeed! I'm the mother and creator of Paulo, you know ;) hehe.. sen har vi ju Fröken-Bakom-Kröken, äventyr indeed :O och så har jag ju déjàvu-upplevelser ibland, fast det gick ju att förklara :P3) You, me, we, us, it's all about us ;)4) Det är mycket det, jag skulle kunna räkna upp... Det låter du bli! ;)5) Böldpest, för bövelen! :D6) En anläggning där jag avlar fram dammråttor - tama är de också, de flyr inte när man närmar sig ;)7) Tengil av Karmanjaka! ;) Hmm, jag kanske borde ge lite seriösare svar? Det är nog Ronja isf, eller kanske Rasmus? :)8) Tycker bara man ska använda sånt om man fått en brännskada eller fått glassplitter i nyllet eller så, inte för att ändra på inbillade defekter9) Tänkte skriva Paulo Coelho, men så kom jag på att jag följer ju redan hans blogg :P Så det får bli någon annan av mina favoritförfattare. Elisabet Nemert, Mitch Albom och Philippa Gregory skriver fina statusuppdateringar till fansen på facebook, det är trevligt :)10) Att skriva böcker och att skapa filmer, vilket jag tänker ägna mig åt oavsett ekonomi och förväntningar :)11) Hehe nej, för jag har inte 11 läsare att ställa frågorna till ;)Nu är det nattmössan på som gäller! Puss och kram till favvosyster <3

2012-04-27 @ 01:17:33
URL: http://spegelhimlen.webblogg.se/

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback