Terapeutjakt i idiotträsket

Gårdagens runda på stan gick sådär. Jag kände mig stirrig och det stack över hela kroppen och jag ville bara hem. Så vi gick hem till mig ganska snart.

På kvällen mejlade jag till en kvinna jag gick i KBT (kognitiv beteendeterapi) hos när jag var 18-19 år. Jag känner att jag behöver börja gå i terapi igen nämligen, och eftersom det är så svårt att hitta en samtalskontakt som inte är mer eller mindre dum i huvudet (jag har bland annat haft en som hellre ville prata om mitt lesbiska kärleksliv än mina problem, en som bestämt hävdade att jag måste ha varit med om sexuella övergrepp när jag var liten fast jag inte alls har några såna minnen och en som ville djupanalysera det faktum att jag som 15-åring försökte ta livet av mig när jag hellre ville prata om problemen i min vardag här och nu) tyckte jag det kändes säkrast att kontakta en som jag sedan tidigare vet är bra. Hoppas hon svarar - och att hon har möjlighet att ta emot mig. För jag har verkligen ingen lust att ge mig ut på terapeutjakt i detta idiotträsk.

Det är förresten inte bara för terapins skull som jag vill ha en ordentlig kontakt inom psykiatrin. Jag pratade med min moster igår och hon sa att det nog kan vara lättare att få hjälp från Arbetsförmedlingen om jag har uppbackning från psyk. Visserligen har jag ju mitt intyg, men min moster tror inte att det är tillräckligt för att de ska ta mig på allvar. Och det verkar hon ju ha rätt i, med tanke på hur de har bemött mig.

Kommentarer
Lillasyster

Ja, man undrar ju hur såna jävla psykon kan få jobba med att hjälpa nån. De behöver ju själva vård! (Jag blir så arg så jag sprängs!)Skönt att du har bra erfarenheter av terapeuter också :) Hoppas hon hjälper dig. Puss <3

2011-09-10 @ 12:40:26
Anonym

Gå in på www.kau.se

kolla upp vård och stödsamordnare.

Det yrket kommer vara otroligt betydelsefullt inom några år. Vi behövs!

/Studerande

2011-09-11 @ 15:09:19
nine

Men du....en STÖDPERSON kan nog ge bästa hjälpen till dig ..just NU!!! .läs om det! Dom hjälper en m myndigheter m m VAD E DET FÖR KBT KONTAKT? du vet om väntetider, och priser på sju hundra spänn på 45min session typ...jag har själv betalat de förut!!!!! Och JAG HAR GÅTT PÅ SOC!!!!!!! DET E UNDERSKATTAT...kom igen nu!!! .puss

2011-09-11 @ 22:10:11
URL: http://ninemile.blogg. se

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback