Jag hatar grupparbeten

Höstterminen har bara pågått i lite mer än en vecka och jag håller redan på att gå i taket. För första uppgiften på en av kurserna är ett grupparbete. I början av förra veckan såg jag dock fram emot att få föra intellektuella litteraturdiskussioner med mina kurskamrater. Jag skrev foruminlägg för glatta livet. :D

Men så halkade jag ner i en svacka. Och i samma veva började jag få kritik av andra gruppmedlemmar. De ifrågasatte allt jag skrivit och avfärdade mina åsikter som totalt värdelösa (okej, kanske inte riktigt så dramatiskt, egentligen framförde de väl bara sina synpunkter vilka inte till 100 % överensstämde med mina, men eftersom jag redan var låg kändes det som en katastrof att inte få fullständigt medhåll).

Så på sistone har jag hållit en låg profil på forumet, mest läst det de andra skrivit och kommit med små korta svar någon gång ibland. Och det har förstås vållat mig otroligt dåligt samvete, att jag inte varit mer aktiv. Så idag bestämde jag mig för att ta tag i det gemensamma dokumentet och verkligen göra en insats för gruppen.

Jag satt en lång stund och skrev en hel del. Och jag kände mig både duktig och nöjd. :) Men när jag gick in på forumet för att upplysa gruppen om mina insatser, möttes jag av följande inlägg:Och det var ju förstås jag som var denna "någon annan", som varit inne och förstört... :| När jag väl gjort något bra, visar det sig ändå bli något dåligt. :( Jag har gjort henne arg, fördärvat hela hennes dag, gjort att allt hennes arbete varit förgäves... Fan också!


Kommentarer
Fobisk

Nu antar jag att du inte visste att hon var inne eller att du skulle "förstöra" det hon skrivit. Med andra ord har du inte gjort det med avsikt. Det där med gemensamma dokument tycker jag är svårt - det är så lätt att något blir fel. Själv brukar jag alltid köra med Dropbox och skapa ett word-dokument åt alla inblandade där de kan skriva sina avsnitt, för att man senare gemensamt för in allt i det "slutgiltiga" dokumentet.Det är hemskt tråkigt när sådant händer, men tyvärr är det lätt hänt. Men man får försöka att inte haka upp sig på det och klandra sig själv för det utan istället dra lärdom av det - hur kan man undvika att något liknande händer igen?

2011-09-06 @ 12:08:25
URL: http://fobisk.blogspot.com/
Livrädd

Eftersom du lyssnar på dina känslor ska jag försöka komma in med lite förnuft.

Hon kritiserar inte dig utan programmet. (Som jag inte vet hur det fungerar.) Du kunde inte veta att hon skrev eller att det du skrev skulle väljas framför det hon skrev. (tips till henne dessutom, spara, spara, spara hela tiden. Om det hade hjälpt i det här fallet.)Diskussioner mår bäst av olika åsikter. Om alla höll med dig till 100% - inte så fruktbart. Trots att du naturligtvis har rätt, jämt :) Höll de däremot inte med om NÅGONTING så kan man börja undra vad du hyser för extrema åsikter :PKRAM på dig. Försök att inte ta åt dig av allt.

2011-09-06 @ 13:58:08
URL: http://tasigutochtaitu.blogg.se/
Gaymasen

Haha ja men det jag menar, det låter som en dröm. Inget man tror en granne ska komma och göra direkt ^^

2011-09-06 @ 18:40:41
URL: http://gaymasen.se

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback