Jag har rätt att ställa krav

Tjejen från Ungdomshälsan ringde idag igen. Hon informerade mig om att jag nu är placerad i samtalskö, men att det kan ta väldigt lång tid, speciellt eftersom jag lämnat specifika önskemål om att det är just KBT-behandling jag vill ha, vilket inte all personal är utbildad i.

Hon föreslog att jag under tiden skulle vända mig till min vårdcentral. Vilket jag sannolikt inte kommer att göra, eftersom jag inte känner att jag har råd med det. Dessutom känns det inte så meningsfullt att gå på ett par, tre samtal med en person, för att sedan sluta hos den och börja hos någon på Ungdomshälsan.

Men hon sa en annan sak som jag faktiskt behövde höra. Att Arbetsförmedlingen har SKYLDIGHET att hjälpa mig. Det visste jag väl egentligen, men det kändes så himla skönt att höra det. Jag ska till Arbetsförmedlingen på måndag, och med denna information i ryggen känner jag att jag kan stå på mig mot puckona där.

Jag har en diagnos och mina problem gör att jag inte klarar av att skaffa ett jobb på egen hand - så de MÅSTE hjälpa mig in på arbetsmarknaden. De måste faktiskt det.

Kommentarer
Lillasyster

På dem, bara!

2011-09-22 @ 13:08:43
GeishaQ - En jävla massa skitsnack

Gå till vårdcentralen tycker jag. Du kan ju som max komma upp i 900 kr för all din vård, sen får du frikort och då blir all annan vård också gratis. Jag har fått remiss via vårdcentralen och har gjort närmare 20 besök hos min psykiatriker... för ett pris på 900kr. Det tycker jag är överkomligt. :)

2011-09-22 @ 17:34:00
URL: http://geishaq.blogspot.com

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback