Inte våga talaSåna här kurser verkar de ha på alla universitet och högskolor numera. Jag anmälde mig till en sån en gång för några år sen (2008?), men det gick åt helvete. Jag rusade därifrån, gråtande, efter halva första kurstillfället. Jag trodde att jag skulle få möta likasinnade, att vi tillsammans skulle få öva på det vi var mest rädda för i hela världen. Men så var det inte riktigt. Jag var den enda där med social fobi. Alla andra tyckte bara det var "lite pinsamt" att prata inför grupp. :S

När kursledarna gått igenom en del information om kursen blev det dags för oss att presentera oss. Bara säga vad vi hette och vad vi pluggade, och vi fick sitta kvar på våra platser vid bordet. Men bara det var skitjobbigt och en verklig prestation för mig. Och det var absolut tillräckligt för det kurstillfället - tyckte jag. Men kort därpå uppmanade kursledarna oss att gå igenom presentationen en gång till - fast stående framme vid tavlan den här gången. Jag trodde jag skulle dö! Alla andra klarade det hur enkelt som helst. Men jag vägrade gå fram, satt kvar på min plats och stirrade ner i bordsskivan och kände tårarna börja rinna. Sen gick jag därifrån.

Kuratorn, som var en av kursledarna, skyndade efter och tog med mig in i sitt arbetsrum för att lugna ner mig och "prata lite om det som hände". Och vi kom fram till att den där kursen nog inte var något för mig i alla fall.

Kommentarer
Lillasyster

Ååh gumman, stackars dig :( Vad dumt, ska de hålla en sån kurs måste de väl förstå bättre! De får ju ta det stegvis, kan ju inte braka på sådär heller! Kramas <3

2011-09-03 @ 13:01:53
Livrädd

Gick också en sån, men det var inte precis vad jag var ute efter.

Jag gör presentationer, även om jag är nervös innan och inte riktigt vet vad som händer när jag väl står där och pratar.

Men då vet jag ändå precis vad jag ska säga och att jag har en tilldelad tid. Värre är den sociala biten och att ta för sig i diskussioner. Dra uppmärksamheten till sig.

2011-09-03 @ 17:37:40
URL: http://tasigutochtaitu.blogg.se/

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback