Framtidens mörker

Jaha. Så var vi framme vid datumet som får skräcken för fredagen den 13:e att framstå som rent patetisk. Men det var inte det som höll mig vaken inatt. Jag är inte rädd för att någon galning eller terrorist eller någon som är en kombination av dessa båda ska komma och döda mig. Nej, det jag är rädd för är framtiden.

Mamma var här en stund igår kväll och vi diskuterade hur det skulle bli om jag tvingas vända mig till soc när min tid med CSN-pengar är till ända.

Jag vill inte bli ett socfall. För det första skulle det få mig att känna mig misslyckad över att jag inte kan klara min egen försörjning, att ingen tycker att jag är värd att anställa. För det andra skulle det bli ett helvete rent ekonomiskt - det är precis att jag får det att gå runt i dagsläget, men om studiemedlet byttes ut mot soc-pengar skulle jag få ÄNNU mindre att röra mig med. Och för det tredje skulle jag bli fullständigt knäpp av sysslolösheten. För när man går på soc får man inte studera. Och anledningen till att jag kommer gå på soc är att jag inte kan få ett jobb. Så jag kommer inte ha NÅGONTING vettigt att göra överhuvudtaget. Och jag känner mig själv, jag vet att det kommer att sänka mig ner i depressionens mörker. Det är DET jag är mest rädd för.

Kommentarer
Lillasyster

Det är jag också rädd för :( Krama <3

2011-09-11 @ 18:03:19

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback