Shoppingsjuka

Jag är precis hemkommen från en liten shoppingrunda i centrum. Mitt förhållande till shopping är så splittrat - jag älskar det och jag hatar det på samma gång. Det är kul att gå runt och titta på saker, prova kläder och bli barn på nytt i leksaksaffärerna. Men jag får ångest av att göra av med pengar - och självklart av att befinna mig bland en massa folk. Idag blev jag varm och yr, kände mig desorienterad och stirrig av att vara bland alla människor som drogs mot reaskyltarna. Shoppingrundan blev betydligt kortare än planerat, men jag hann i alla fall köpa det viktigaste (och lite till) så det känns rätt okej ändå. Jag blir bara så trött på mig själv. Varför måste jag bli så rädd? Varför envisas jag med att stirra ner i golvet hela tiden? Människorna jag möter på stan är med största sannolikhet helt harmlösa varelser som varken vill eller kommer att göra mig illa. Och jag har lika stor rätt som dem att gå runt i affärerna. Så varför kan jag inte bara slappna av?!

Kommentarer
Lillasyster

Gumman, helt rätt - du har lika stor rätt som alla andra att vara där :) Har du inte läst något i Paulo Coelho idag?Förstår dig, det är ett smolk i bägaren när man funderar på om den där superfina tröjan eller den där roliga prylen var värd riktigt så mycket... Men gums, man måste faktiskt få unna sig själv små presenter ibland :)Och allt folk runtomkring, vet att det är jobbigt men du är kanonduktig som har utvecklats och jobbat så mycket på det. Jag hejar på dig, vet du! <3 Kramar

2011-01-03 @ 19:40:07
URL: http://spegelhimlen.webblogg.se/

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback