Att våga ta debatten

Jag är väldigt konflikträdd. Jag tycker det är obehagligt med irritation, röster som höjs, luft som dallrar av spänning... Om jag befinner mig i närheten av folk som bråkar blir jag mycket illa berörd. Om jag själv är föremålet för attacken blir jag helt knäckt.

Jag undviker alltså konflikter - och diskussioner som kan leda till konflikter - i så stor utsträckning som möjligt. Men ikväll gjorde jag något ovanligt. Jag gav mig in i en diskussion, som jag redan på förhand insåg skulle leda till irritation och kanske till och med bråk, då personen ifråga och jag har vitt skilda åsikter i ämnet.

Det blev en orolig kväll, med ont i magen och ständigt inloggande på Facebook för att kolla om jag fått någon respons (och hur obehaglig denna i så fall skulle vara). Men någonstans är jag ändå glad över att jag gjorde det. Att jag vågade. Jag känner mig riktigt duktig. :)

Här kommer ett litet smakprov från kvällens strapatser:


Kommentarer
sophie

Tycker att dina argument ändå är rätt genomtänkta. :)

2011-01-25 @ 21:28:35
URL: http://sophieannamaria.blogg.se/
Micke

Mat är verkligen ett känsligt ämne för många =)

Kliar verkligen i fingrarna när jag läser sånt här. Nu har du ju bara postat ett utdrag ur er diskussion men ville bara säga att du har 100% rätt i diskussionen. Förövrigt kan du be din vän kolla upp Alexander dargatz, ett bevis på att man inte blir blek, trött och svag på vegansk kost. =)

Hoppas du fortsätter exponeringen/Nutritionist, doktorand och SFare

2011-01-30 @ 11:52:48

Tänker du skriva en kommentar?

Vad gullig du är! Jag blir jätteglad när jag får trevliga kommentarer.

Observera att alla kommentarer granskas innan publicering. Olämpliga kommentarer, såsom mobbning och spam, kommer inte att publiceras.Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback